Kefalonia diary | Verdwalen in de bergen & schildpadden nestje gespot! #1

Kefalonia diary | Verdwalen in de bergen & schildpadden nestje gespot! #1

Mike en ik zijn ongeveer alweer een week terug in het koude kikkerlandje, wat is dat een omschakeling zeg. Van dik 35 graden, zomerse jurkjes, bruine beentjes en elke avond wijntjes drinken naar het koude Nederland waar het hard waait en regent. Het is natuurlijk ook weer fijn om thuis te zijn, je eigen spulletjes, kamertje en natuurlijk het aller leukste: alle verhalen met jullie delen! In het artikel van vandaag laat ik jullie foto’s zien van de eerste drie dagen. Lezen jullie mee?


Zaterdag 5 Augustus
Kwart voor 12 op Vrijdag avond stapten we op de trein richting Amsterdam, de eerste keer dat we voordat we op vakantie gaan zelf met de trein reisden. Vanaf Gouda is het prima te doen, een klein uurtje en je staat op schiphol. Rond 1 uur kwamen we aan, 4 uur te vroeg.. dit kon niet anders want treinen reden niet later (struggles!). Ondanks het lange wachten hebben wij het gezellig gemaakt in de vroege ochtend uurtjes, langs starbucks voor een lekkere ijskoffie, broodje gehaald van de la place en na een uurtje ongeveer gelijk door om in te checken en langs de douane gegaan.

Het was een fijne vliegreis en het vloog zo voorbij (letterlijk), eenmaal aangekomen stond er een busje met een Griekse man te wachten die ons met vele andere mensen naar onze bestemming zouden brengen. Super goed geregeld altijd van Sunweb. Eenmaal aangekomen hebben we wat gedronken, spulletjes op de kamer gezet, kwam daarna reisleiding van Sunweb om te vertellen over het eiland en de excursies en zijn we daarna een dagje aan het zwembad geploft. In de avond hebben we een Grieks restaurant opgezocht en hebben we gelijk natuurlijk een lekkere Griekse maaltijd besteld en Mike aan een grote Mythos en ik een half litertje wijn. Dat gevoel wanneer de vakantie begint is zo fijn. <3

Zondag 6 Augustus 
Zondags spendeerden we een dagje weer heerlijk aan het zwembad, in de middag wilden we de omgeving van ons dorpje Lourdas gaan ontdekken. We hoorden positieve verhalen over de stranden rondom Lourdas, en zelfs een strand was ongeveer een kwartiertje lopen van het appartement af. Nederlandse mensen in het appartement gaven aan dat je door een wildernis van planten moest lopen voordat je bij het strand kwam, dit namen wij iets te serieus..

We namen het eerste weggetje naar beneden en liepen door een echte bush bush, er waren vele planten midden op de ‘paden’ gegroeid. Mike en ik denken, we lopen die paden af (want wij vonden het wel een echte bush bush) maar de paden werden steeds smaller en kleiner en zelfs een beetje gevaarlijker. Op een gegeven moment werd ik zelfs wel een beetje dizzy. Heel onhandig.. wij waren snacks vergeten en handen niet eens een fles water mee. Op een gegeven moment besloten we terug te gaan, ik ben nog nooit zo blij geweest met een eettentje die we hebben gespot. We hebben een fles water en cola besteld en ik heb daar nog nooit zó van genoten.

In de avond zijn we lekker uiteten geweest en hebben we in de avond gerelaxt bij het zwembad met onze pootjes in het water.

Maandag 7 Augustus

Maandags hebben we een tweede poging gedaan om een weg naar het strand te vinden, we hebben de grote weg uit gelopen en vonden op een gegeven moment een klein bordje dat aangaf dat we naar links moesten, we hebben een prachtig bergachtig pad gelopen door de mooie planten wegen (we hadden zelfs bamboe gespot!) en vonden we eindelijk het mooie witte strand met licht blauwe zee. Naast het trappetje bevond zich een schildpadden nestje wat helemaal beschermd was. We legden onze handdoekjes neer en hebben die ochtend gesnorkeld en mooie visjes gespot. In de middag gingen we terug naar het appartement en zochten we verkoeling in het zwembad. In de avond maakte Mike van mij foto’s voor mijn blog en gingen we lekker een avondje uiteten en raakte ik nogal tipsy door een halve liter rode wijn (heerlijk, daar is ook vakantie voor!) 🙂

En dat waren onze eerste drie dagen van de vakantie in Kefalonia, in noem deze rubriek de Kefalonia diary, ik behandel de andere dagen verder in andere artikels en die verschijnen onder naam van deze rubriek. Ik word zo blij van het schrijven over deze leuke vakantie. Kefalonia is een niet al te bekend eiland, het ligt naast het bekende Zakynthos. Ik vind Kefalonia een prachtig eiland waar je nog dingen meekrijgt van de locals en niet extreem toeristisch is. I love it! In de verdere artikels laat ik jullie natuurlijk meer zien over dit prachtige eiland.

Op welke Griekse eilanden zijn jullie geweest? 
Liefs, 
Evelien

Deze post heeft 10 reacties

  1. Hoe prachtig is dat pad naar het strand?! ♥ En wat hebben jullie lekker gegeten! Leuke foto's!

  2. Wauw wat ziet dat eiland er gaaf uit zeg! Die gaat op m'n bucketlist 😉 Superfijne foto's ook, ik hou van die zomerse vibe! X

  3. Wat fijn dat het niet mega toeristisch was, zelf houd ik ook van zulke plekjes. Super mooie foto's heb je gemaakt <3

  4. fijn deze reisverhaaltjes én foto's natuurlijk! leuk stel zijn jullie ook <3 ik ben nog nooit naar een Grieks eiland geweest, maar ik wil heel graag naar Santorini en Zakynthos! 🙂

Geef een antwoord

Sluit Menu