Hersenspinsels | De shoppende man

Hersenspinsels | De shoppende man

Iedereen heeft het weleens meegemaakt, een shoptripje samen met een man, of dit nu je beste vriend, boyfriend, broer of je vader is. Tijdens dit shoptripje ben je er vast achter gekomen hoe vrouwen anders shoppen dan mannen. Mannen hebben een doel, lopen in een richte lijn naar hun doel toe, passen het en nemen het mee naar huis. Vrouwen lopen als een kip zonder kop door de winkel, pakken alles wat ze leuk vinden en lopen kris kras door de winkel. Afgelopen weekend had ik een jaarlijks shop tripje met mijn vriend. Mijn vriend zegt één keer (hooguit twee keer per jaar) ”Eef, we moeten even gaan winkelen want ik heb nieuwe kleding nodig”. Bij deze keer hebben we zelfs zijn kast opgeruimd en een lijstje gemaakt met kledingstukken die hij graag aan zijn kast wilde toevoegen (YAY!).

Bron: Pinterest

Als ik kijk naar mijn eigen vriend is hij praktisch ingesteld, en natuurlijk ook met shoppen. Zoals vele mannen. Een (hooguit twee keer) per jaar is hij in de mood om te shoppen (wat bij mij 10 keer het dubbele is). Dan trekt hij mij aan het jasje en gaan we dat weekend nog de stad in. Hij heeft na een aantal jaar shoppen een duidelijk beeld van de winkels waar hij graag komt dus dat maakt het shoppen wel makkelijker. 

Eigenlijk is het meer de items die hij mist in zijn kleding kast weer aan te vullen, oftewel je kledingkast updaten. Mannen shoppen in één keer een 1/4 van hun kledingkast en vult de helft van zijn ‘wat heb ik nodig lijstje’ aan. Terwijl wij vrouwen dit per shopsessie een paar items mee naar huis nemen (en ook items die we helemaal niet nodig hebben maar gewoon zó leuk zijn). Wij kennen deels leren van mannen. 
Wanneer je bij een winkel komt waar je goed geholpen wordt en lekkere snacks worden aangeboden is het helemaal feest en blijven mannen snel hangen want ja, snacks verminderd natuurlijk het ‘drama’ winkelen. Wanneer de man in de mood is om te shoppen gaan ze ook zeker los en vinden ze het leuk om zich te verwennen hiermee. Tijdens het passen verschijnt er een glimlach want de items die hij past staan toch wel heel erg leuk. Hop naar de kassa (de beslissingen worden snel gemaakt, vrouwen twijfelen veel langer) en we staan alweer buiten de winkel. Na een shopsessie is hij toch altijd wel weer heel erg blij met zijn aankoopjes en is de blije glimlach niet van zijn gezicht te halen. 
Mannen shoppen natuurlijk heel anders dan vrouwen maar wanneer mijn vriend in de mood is om te shoppen vind ik deze shops sessies heel erg leuk, hij is enthousiast en wordt niet chagrijnig wanneer hij een pashokje in gaat. Shoppen met mannen kan dus heel leuk zijn! Geef hem de ruimte en laat hem zelf met initiatief komen om een dagje te shoppen, het is ook nog eens heel erg leuk om hem te helpen. Mannen zijn natuurlijk ook zo lief wanneer ze met ons een shoptripje hebben gepland om onze tasjes te dragen, de hoeveelheid geduld die ze hebben, en de lieve adviezen die ze altijd geven. <3 Dus wij mogen onze mannen zeker ook ondersteunen tijdens zijn shoptripje!
Hoe ervaren jullie de shoppende man? 

Deze post heeft 5 reacties

 1. Pff.. haha! Shoppen met mijn vriend is echt een opgave en meestal eindigen wij ook hevig discussiërend. Hij heeft nooit zin om iets te passen en laat staan om meerdere winkels in te gaan! We hebben nu besloten dat ik af en toe wat voor hem meeneem en hij gewoon zelf gaat shoppen. Ik shop zelf namelijk ook liever zonder hem. Ach ja, sommige dingen zijn gewoon niet om samen te doen, hihi! Leuk artikel! xoxo

  1. Haha de struggles! Vroeger zat ik altijd beetje te drammen om te gaan winkelen, nu laat ik het hem zelf aangeven en wordt het shoppen ook veel relaxter en leuker voor allebei. <3
   Liefs,
   Evelien

 2. Haha mijn vriend vind het zo nu en dan niet erg om te gaan shoppen, we maken er meestal een gezellig dagje van. Vooral als hij leuke items heeft gevonden of als ik nieuwe items heb die me leuk staan wordt hij enthousiast. Het wordt trouwens weer hoog tijd weer eens te gaan 🙂

 3. Mijn vriend klinkt wel een beetje hetzelfde als de jouwe haha, hij shopt als hij iets nodig heeft, maar het liefst stuurt hij nog mij (of zijn moeder) op pad. Als ik met mijn vriend de stad in ga, pas ik zelf ook nooit iets eigenlijk, want dan voel ik me veel te opgejaagd!

 4. Haha heel herkenbaar! Mijn vriend shopt zo ongeveer 2 keer per jaar, haalt alles wat hij nodig heeft, het eerste wat hij tegen komt is goed genoeg en is binnen een uurtje klaar! Ik geniet er van haha, leuk om hem dan zo bezig te zien.

Geef een antwoord

Sluit Menu