Ruimte aan elkaar geven in je relatie

Ruimte aan elkaar geven in je relatie

Ruimte aan elkaar geven in je relatie is iets wat Mike en ik erg belangrijk vinden. Dit betekent niet dat wij elkaar nooit zien, maar wel elkaar de ruimte geven en gunnen om dingetjes voor jezelf te doen, zoals een chill avondje, of met vrienden of vriendinnen af te spreken. In het artikel van vandaag laat ik hier mijn gedachten over los.

Ik ben van mening dat je een relatie spannend houdt door elkaar ruimte te geven en niet elke dag te zien. Je ziet vaak na een aantal jaar samen zijn dat relaties ‘saai’ worden en er weinig spanning te vinden is. Ik ben nu bijna drie jaar samen met Mike en ik verheug mij nog elke keer om hem te zien, we doen vaak leuke dingetjes en waardeer ik enorm de tijd die we samen hebben. Het heeft natuurlijk ook wel te maken met de afstand, je gaat niet makkelijk een avondje op en neer (van Breda naar Gouda of andersom is 3 kwartier rijden, trein ongeveer anderhalfuur)
Het moment waarop ik dit artikel nu schrijf is Zondag. Mike heb ik vorige week Zondag voor het laatst gezien, hij is op dit moment een aantal daagjes in Spanje een vriend opzoeken. Ik zie hem aankomende Zaterdag weer. In het begin zat ik een beetje met een brok in mijn keel, 13 dagen elkaar niet zien en ook niet eventjes een avondje is voor mijn doen best veel. Aan de andere kant dacht ik, je kan verheugen om elkaar weer te zien en na de tentamens was ik ook wel toe aan lekker me-time, ik heb bijvoorbeeld lekker genetflixt, met mijn moeder gestat, ga van de week een dagje naar Amsterdam en heb nog andere leuke dingetjes op de planning. Ik vermaak mij heus wel en de tijd zou hartstikke snel gaan. 
Natuurlijk heb je ook momentjes dat je denkt ik mis hem nu echt, maar dat je beseft was missen is vind ik bijzonder. Ik kan niet wachten om hem weer te zien en juist doordat je een ‘langere’ tijd elkaar niet hebt gezien kan je er juist op verheugen, dit verschilt natuurlijk per relatie maar dit kan 3 dagen zijn, 6 of juist meer. 
Door de weeks heb ik mijn studie, stage, blog, vriendinnen etc, en Mike natuurlijk ook zijn eigen dingetjes. In het weekend maken we tijd voor elkaar vrij en waardeer ik de momenten samen ook echt heel erg. Naar mijn gevoel genieten we er dan ook echt voor de 1000% van. 
Nu zeg ik niet dat je relatie niet spannend of leuk is wanneer je elkaar vaak ziet, maar ik merk dat deze manier er wel voor zorgt dat er geen sleur in onze relatie komt. Dit is natuurlijk voor iedereen weer anders. Ook is het belangrijk om bijvoorbeeld een avond/dag in de week echt aan elkaar te besteden, ga saampjes naar het strand, wandeling maken met de hond of verras elkaar op een lekkere borrel en ga samen netflixen. Zo laat je elkaar zien dat je na een langere tijd nog steeds graag dingen voor elkaar doet en dit ook waardeert. Of zeg tegen elkaar, de ene keer plan jij iets leuks, en de andere keer doe jij het zelf. 
Zoals ik al net zei hoeft je relatie natuurlijk niet saai te zijn als je elkaar elke dag ziet of samenwoont. Dan kan je het net zo goed heel erg leuk hebben! Het is belangrijk om het leuk te houden op wat voor manier dan ook, doordat ik de langere tijd alleen was besefte ik hoe gek op hem ben en dat ik hem echt wel degelijk mis, maar ik mij ook onwijs verheug op de tijd weer saampjes. <3
Geven jullie in je relatie elkaar veel ruimte? 

Liefs, 
Evelien

Deze post heeft 8 reacties

  1. Ik geef mijn vriend heel veel ruimte, ook al woont hij in Breda en ik op 35 minuutjes afstand (auto) en 20 minuutjes met de trein, toch zien we elkaar helemaal niet zo veel en blijft het bij één keer per week. Onlangs is het zelfs wegens drukte een aantal weken achter elkaar gebeurd dat we elkaar niet zagen; we laten elkaar dus heel erg los maar kunnen ook optimaal genieten als we wel met elkaar zijn 🙂

  2. Mooi artikel Evelien! Ik kan mij hier ook in vinden. In het eerste jaar van mijn relatie, zag ik mijn vriend wel bijna elke dag. Er ontstonden irritaties en ik snakte naar wat tijd voor mijzelf. Hij voelde precies hetzelfde en sindsdien zien we elkaar enkel in het weekend. En stel ik heb wel wat gepland in het weekend met vriendinnen, dan vindt hij dat helemaal niet erg. Je moet elkaar gewoon los kunnen laten, ookal betekent dat dat je elkaar misschien 2 weken niet zal zien. Dan is het nóg leuker om samen weer wat leuks te plannen <3

  3. Dit is hoe mijn vriend en ik het ook al langer dan 7 jaar doen: elkaar ruimte geven. In het begin had ik hier geen behoefte aan en mijn vriend juist wel, dat vond ik toen erg lastig. Maar ik ben nu maar al te blij dat we elkaar in al die jaren vaak alleen in het weekend zagen en soms tussendoor, want ik sta nog steeds te springen als ik weet dat ik hem die dag ga zien haha. Moet eerlijk zeggen dat ik nu wel toe ben aan samenwonen hoor. Maar goed, ben wel van mening dat als je nog niet samenwoon en je elkaar niet elke dag ziet wel écht goed is voor je relatie!

  4. Leuk om jouw mening hierover te lezen! Ik denk inderdaad dat het heel fijn is als je elkaar los kan laten en elkaar alle vrijheid durft te gunnen. 🙂 Ik woon nu samen met mijn vriend dus we zien elkaar elke dag en dat vind ik echt heerlijk! Toch deel ik de mening met je dat je vooral moet kunnen doen wat je zelf wilt doen en het heel fijn is als je partner hier hetzelfde in staat. Liefs, Merel

  5. Mijn vriend en ik zijn na 4 jaar nog steeds bijna elke dag samen, maar we vervelen ons nooit. Toevallig had hij vorige week zaterdag een verjaardag en ben ik gaan terrassen met mijn beste vriend.

  6. Ik vind dit ook heel erg belangrijk! Elkaar ruimte geven en vrij laten is een teken van vertrouwen 🙂

  7. Leuk om te lezen! Ik woon samen en ben inmiddels getrouwd:) Ik herken wel wat jij schrijft. Soms heb ik er ook wel moeite mee met los laten. Toch is het soms zeker goed om wat anders van elkaar te doen.

  8. Dit onderwerp houdt mij al een tijdje bezig. Mijn vriend en ik zijn nu bijna 2,5 jaar samen en we zien elkaar meestal maar 2x in de week. Beide hebben we ook veel tijd voor onszelf nodig! Toch hoor ik veel stellen die elke dagelijks zien en al zowat samenwonen. Ik denk dat elkaar de ruimte geven goed is, maar het verschilt sowieso ook per stel 🙂

Geef een antwoord

Sluit Menu