Interieur inspiratie voor de zolderkamer!

Interieur inspiratie voor de zolderkamer!

Zoals jullie waarschijnlijk weten slaap ik sinds een week op zolder. Ik heb de zolder helemaal gezellig aangekleed en er mijn eigen plekje van gemaakt. Een zolder kamer is naar mijn mening best wel lastig in te richten qua meubels en te stylen. In het artikel van vandaag geef ik je tips, leg ik de voor en nadelen uit van op zolder slapen en geef ik je natuurlijk een grote inspiratie boost op het gebied van interieur! Lezen jullie mee?

Bron: Pinterest

Voordelen van de zolderkamerVeel licht
Een van de grootste voordelen van op zolder slapen is dat er bij ons in huis zoveel licht schijnt in mijn kamer. We hebben twee grote dakramen van het merk Velux. Bij het merk Velux heb je vele dakramen wat belangrijk is bij een zolderkamer. Het zorgt voor veel licht, I like it! Van het merk Velux heb je niet alleen dakramen, maar ook bijvoorbeeld gordijnen. Zo zorg je ervoor het dakraam goed matcht bij je interieur. De gordijnen zorgen ook voor sfeer in de avond en voor verduistering wanneer je wilt gaan slapen.

Sfeer
De zolderkamer geeft veel sfeer, ik heb een aantal balken tegen de muur op mijn kamer. Helaas niet van hout zoals in de oude huizen. Balken in je kamer geeft veel sfeer. Ik heb er een aantal planten aan gehangen, je kan er dus ook leuke items bij combineren. In de oude huizen zie je echt de grove ouderwetse houten balken, de houten balken lopen ook over het plafond heen. Ik vind dat zo mooi! Echt een karakter van een huis.

Mijn zolderkamer is ook niet al te groot en heeft schuine daken, we hebben geen opbouw. Door de schuine daken en omdat het wat kleiner is oogt het gelijk veel knusser en warmen. Ik ben er gek op!

‘Eigen’ plekje 
Op de zolder in ons huis is maar één kamer. Doordat er maar een kamer is is het meer afgezonderd van het huis. Elke keer als ik naar mijn kamer loop voelt het een beetje als mijn eigen huisje. Heerlijk gevoel! Ik merk dat ik hier veel meer mijn eigen plekje hebt. Als je nu een wijntje gaat drinken met vriendinnen of samen met je lover hoef je niet meer op te letten of je te hard praat, muziek aan hebt staan of als je moet lachen. Toen ik beneden sliep moest ik hier áltijd mee rekening houden. Super fijn dus!


Nadelen van de zolderkamer

Beperkte ruimte met indelen 
Een nadeel is dat je een beperkte ruimte hebt om in te delen. Door de schuine daken werd ik best wel beperkt met mijn meubels. Gelukkig had ik allemaal lage kastjes dus kon dit goed gecombineerd worden. Mijn bed heeft een groot frame, dus die kan alleen maar op één plek staan. Mijn tip is als je op zolder slaapt/wilt slapen is een bed zonder groot fame het makkelijkst. Zo kan je toch nog verschuiven als je dat wilt en ben je minder beperkt waar je je bed wilt plaatsen.

Warm in de zomer

En dit is gelijk weer het laatste nadeel. In de lente/zomer kan de kamer heel erg warm worden, ook schijnen we hier last te hebben van muggen. Ik zou dus nog een goede bescherming kunnen aanschaffen om aan het raam te plaatsen zodat de muggen niet naar binnen kunnen komen, of een muggenplant aanschaffen (staat ook nog eens leuk! Liefde voor leuke planten)

Nu ik de voor en nadelen van het slapen op zolder heb aangegeven leek het mij leuk om jullie ook nog een inspiratie boost te geven. Ik heb verschillende afbeeldingen op gezocht op Pinterest voor inspiratie om je zolderkamer in te richten. En wat voor leuke sfeer de zolderkamer heeft!

Bron: Pinterest

Slapen jullie op een zolderkamer? 
Liefs, 
Evelien
*Samenwerking

Deze post heeft 4 reacties

  1. Wauw, vooral die laatste is mijn favoriet! Toevallig is mijn zus net verhuisd naar een appartement met een scheve wand, we zitten nog een beetje te bedenken wat we daarmee kunnen doen. Op de laatste foto zie ik daar zo'n prachtige lamp hangen, misschien is dat wel leuk! 😀 Liefs, Sija

  2. Ohh wowie! Onze zolder is helaas niet groot en tegenwoordig de kamer van mijn broertje. Maar als ik later een grote zolder heb, dan weet ik daar wel raad mee.

Geef een antwoord

Sluit Menu