6 redenen waarom ik zo gek ben op Pasen

6 redenen waarom ik zo gek ben op Pasen

Van het weekend is het Pasen! Ik vind Pasen altijd een fijn feest dat staat in het teken van de heerlijke lentesferen, gezelligheid met familie en hopelijk ook met lekker weer. Ik kan oprecht met veel enthousiasme zeggen dat ik zin heb in het feest Pasen! Natuurlijk voor de lekkere hapjes en de gezelligheid maar ook om andere reden, natuurlijk niet te vergeten het lange weekend dat ik heel erg toejuich op dit moment. Vandaag deel ik mijn liefde voor het feest Pasen.


De lente is begonnen en de zomer komt eraan
Als eerste ben ik altijd dolblij wanneer het Pasen is, omdat ik weet dat het dan weer lente is en de zomer eraan komt. Ik geniet optimaal van het fijne zonnige dat er dan vaak in Nederland is, ik merk dat ik daar een grote energie boost van krijg. Veel positiviteit en energie komt weer om de hoek kijken. Ik vind de lente ook een heel fijn seizoen omdat lieve kleine beestjes weer in de natuur verschijnen, en door de heerlijke eerste zonnestraaltjes die tevoorschijn komen.


Alle leuke accessoires in de winkels 
Een tweede reden waarom ik de Pasen zo leuk vind, is omdat dan de winkels weer volstaan met allerlei leuke accessoires op het gebied van styling, leuke items voor in de tuin of voor in je interieur. Van al die fijne frisse kleuren word ik helemaal happy. En al die lieve konijntjes? Smelt smelt.

Gevoel van verlichting
Wanneer we dichter bij Pasen komen heeft dit voor mij ook een heel verlichtend gevoel. De ‘zware’ last van de winter valt weer van mijn schouders af en we gaan een (hopelijk) zonnige periode tegemoet. Van deze fijne gedachten krijg ik altijd een grote boost energie en dan kan ik er weer tegenaan. Laat de zonnestraaltjes en vitamine-D maar komen.


Paasbrunches
Traditie bij ons thuis is altijd een groot paasontbijt met allerlei vrolijke paashaasjes en vooral veel eitjes. Alles er op en eraan staat op tafel. Lekkere broodjes, gekookte eitjes en zelfs speciale paashagel. Heerlijk! Dit jaar vieren mijn ouders en mijn tante hun verjaardag op eerste paasdag, maar op tweede paasdag ga ik bij mijn schoonouders met Mike samen een heerlijke ‘paas brunch’ klaarmaken met lekkere broodjes, eitjes, enzovoort. Zo leuk om te doen!


Diy’s proberen
Met pasen poppen er altijd allemaal leuke diy’s uit de grond die je allemaal kan doen. Leuke diy’s als paastakken versieren, slinger maken of hoe je leuk je tafel kan aankleden voor het paasontbijt. Ik vind Pinterest daar de perfecte inspiratiebron voor.


Familie verwennen met leuke aardigheidjes 
En natuurlijk is het ook heel erg leuk om je familie te verwennen met leuke aardigheidjes, neem een heerlijke paashaas mee of zorg voor lekkere bonbonnetjes. Je kan natuurlijk ook groter uitpakken als je dat leuk vindt. Dan is de webshop topcadeau.nl perfect. Ze geven verschillende opties voor leuke cadeaus met de feestdagen, dus ook speciaal voor Pasen. Onder andere een heerlijke hangmat perfect voor in de tuin, of een tafelbarbecue. Onwijs leuke cadeaus om te geven als je net iets groter wilt uitpakken. De cadeaus zijn ook in de lente/zomer sfeer dus extra leuk om te geven.

Ik heb helemaal zin in de Pasen, ik kijk er heel erg naar uit. Ook extra omdat het mijn eerste vrije weekend is na drie weken hard bikkelen voor de tentamens. Ik ga lekker ontspannen en genieten met de families.Wat gaan jullie doen met Pasen? 

Liefs, 
Evelien

*Advertorial 

Deze post heeft 6 reacties

  1. Ik vind pasen vooral fijn omdat ik dan een extra dag vrij heb haha!
    Liefs Jorinda

  2. Wat Jorinda zegt, haha! Afgezien van die lekkere paaseitjes, heb ik niet echt iets met Pasen. Op zondagavond gaan we wel iets eten met m'n ouders, maar dat is eigenlijk enkel omdat m'n moeder het gevraagd heeft. Wij 'vieren' Pasen niet ofzo.

  3. Het eten met Pasen is inderdaad altijd goed! Fijn weekend meis!

  4. Ik houd ook heel erg van Pasen, vooral die paaseitjes, haha. Ik ervaar Pasen ook altijd een beetje als de start van de lente, dus ik hoop heel erg dat de zon dit jaar gaat schijnen! 🙂 Fijn Pasen!

  5. Vooral de paas ontbijtjes maken Pasen voor mij iets om naar uit te kijken 🙂 en dat het beter weer word, langer licht is. Heel fijn!

  6. Leuk artikel! Ik kijk ook al uit naar de Paasbrunch hihi. Verder doen wij eigenlijk niks bijzonders met Pasen.

Geef een antwoord

Sluit Menu