Regelmaat in het posten op je blog

Regelmaat in het posten op je blog

Sinds een wat langere tijd heb ik mijn regelmaat qua artikels in mijn blog veranderd van 7 dagen per week naar 5 dagen per week. Dit leek mij fijner te combineren met mijn nieuwe studie, en omdat ik in het weekend graag leuke dingen doe en vaak weg ben leek mij dit ook een stuk praktischer. Hoe bevalt het regelmatig posten? En is het te combineren met mijn studie? Hoe pak ik dit aan? Ik laat het jullie allemaal weten in het artikel van vandaag.


Het regelmaat posten werkt voor mij heel prettig. Ik heb duidelijkheid wanneer ik een artikel online wil zetten. Het is een fijne manier want je weet waar je aan toe bent, voor mij is dat 5 dagen per week een artikel online en dit om 6 uur. Sinds kort plan ik ze zelfs in. Ik kan mij op deze planning in spelen, ik heb een schriftje waarin ik mijn planningen maak, en wanneer ik veel tijd heb fotografeer ik veel, en schrijf ik de artikelen vooruit. Ik zet de voor en nadelen op een rijtje;

Voordelen elke doordeweekse dag posten; 
– Je hebt een eigen vast ritme.
– Er is veel duidelijkheid voor je volgers, ze weten wanneer er een artikel online kan komen.
– Je kan goed een planning maken voor je artikels.
– Je bezoekersaantallen stijgen.
– Je kunt rubrieken aanhouden op bepaalde dagen, bezoekers kunnen specifiek hiervoor komen en weten wanneer het online staat.

Nadelen elke doordeweekse dag posten;
– Het kan best wel veel stress leveren, omdat er ‘verwacht’ wordt dat er deze dagen een artikel online staat.
– Je moet altijd een blogpost schrijven, ook als je weinig tijd hebt. Dit kan veel druk bij jezelf leveren en komt kwantiteit naar boven want je gaat het sneller afraffelen.

Ik heb wel eens druk ervaart met de regelmaat van het posten voor mijn blog. Ik vind het dan niet lastig om aan te geven naar mijn lezeressen dat ik het druk heb, of in mijn tentamenweek zit. Meestal krijg ik altijd veel begrip en zijn ze er helemaal oké mee. Dit soort dingen maakt je ook menselijk en laat zien dat je geen ‘robot’ bent. Wanneer ik er tijd voor heb fotografeer ik veel, gelijk voor zo’n vijf artikels en kan ik gelijk veel vooruit werken. Ook nu het lente en zomer wordt, is het ook makkelijker om leuke outfit posts te maken maar ook het licht werkt beter mee dus kan je dit ook nog in de avond doen.

Vinden jullie regelmaat in het posten van je blog prettig? 
Liefs, 
Evelien

Deze post heeft 12 reacties

 1. Iedere dag bloggen lukt mij ook niet meer. Mijn vaste dagen zijn woensdag en zondag, maar ik probeer maandag en vrijdag hier ook altijd nog bij te doen. Nu ik iets minder artikelen schrijf, merk ik ook dat mijn blogposts langer zijn en ik meer zin en inspiratie heb.
  Liefs

 2. Ik vind het knap van je! Zelf post ik 3 artikelen per week en soms lukt dat al niet eens.

 3. Ik publiceer drie posts per week, op maandag, woensdag en vrijdag. Voor mij werkt dat prima, hoewel het heel soms voorvalt dat ik geen tijd heb en er dus geen kan inplannen. Dan sla ik er gewoon eentje over en wacht ik tot m'n volgende 'postdag'. Bloggers zijn ook maar mensen, hé. Tenzij je er je brood mee verdient, is het geen ramp als er eens geen artikel verschijnt.

 4. Ik blog nu al heel lang op dinsdag, donderdag en zondag en dit bevalt mij nog steeds prima. Soms denk ik wel eens dat ik het wil gaan uitbreiden, maar ik weet niet of ik dat gaat redden nu. Zoals jij al zegt is te veel druk op je ook niet goed, dus dat houd mij momenteel tegen…

 5. Ik probeer ook de 5 in de week te halen (en in het weekend hou ik 'lekker vrij'. Deze weet weet ik alleen bijvoorbeeld al dat vijf keer niet gaat lukken, maar minstens 3 of zelfs 4 vind ik het prettigst 🙂

 6. Ik heb nu 3 artikelen per week online en dat vind ik op dit moment even genoeg. Eerst plaatste ik er altijd 5, maar dat werd mij even te veel!

 7. Goed artikel! Even een verbeterpuntje: het meervoud van artikel, als je het hebt over geschreven teksten, is artikelen. Artikels vind je in het wetboek. 🙂

 8. Ik ben de laatste weken mijn ritme helemaal kwijt, hoop het snel weer te vinden want dat vond ik toch altijd wel erg prettig met bloggen.

 9. Fijn artikel! Ik vind het echt knap van je dat je 5 dagen in de week kunt posten. Ik post nu 2 dagen in de week en dat vind ik al wat om in te plannen haha. Ik ben wel van plan om het op te schroeven naar 3 dagen in de week, in de hoop dat de bezoekersaantallen inderdaad zullen stijgen 🙂

 10. Ik plaats er meestal drie in de week! Ik plan wel in het voren dus gelukkig is de tijdsdruk dan wat minder. Meer in de week vind ik wel erg lastig naast mijn fulltime baan en sporten e.d. Voor nu laat ik het maar even zo 🙂

 11. Wow, 7 keren (of zelfs 5 keren) per week is echt knap 🙂 Op mijn oudere blog schreef ik gemakkelijk 2posten/week, maar met mijn nieuwe blog ben ik helemaal de ritme kwijt. Daarom ga ik stilletjes aan opstijgen, ik begin bij 1post/week. Waarschijnlijk ga ik dan na een maand of twee, naar twee posten stijgen. Als dat goed lukt, ga ik naar 3 posten per week, enz.

  5 posten/week gaat waarschijnlijk nooit lukken: elke week heb ik 5 keer klimtraining, 3 keer looptraining en ik ben net begonnen met rope skipping. Niet dat ik de moeite niet in mijn blog wil steken, maar ik wil ook van het sporten genieten. Daarbij heb ik (jammer genoeg) ook school. Toch is het de moeite waard om te proberen! Wat leuk het ideetje om elke dag een "categorie" te geven, dan kunnen lezers komen als ze geïnteresseerd zijn.

Geef een antwoord

Sluit Menu