De sportschool struggles

De sportschool struggles

Jezelf er toe zetten om naar de sportschool te gaan is voor mij altijd een dingetje geweest. Het feit dat je daar tussen allerlei sport fanaten staan (die alles goed weten hoe het werkt en natuurlijk hoe het moet) bezorgde mij altijd een hoop onrust. Je komt er binnen en alsof ze zien aan je neus dat je er ten eerste weinig van begrijpt, maar ook niet weet hoe het werkt. Ik heb in Januari alle moed bij elkaar geraapt en mij aangemeld bij de sportschool. Vandaag deel ik met jullie mijn tot nu toe ervaren sportschool struggles.


Als eerst wil ik beginnen over mijn aanmeld procedure, ik kwam op dat moment binnen had mij aangemeld en een best knappe man ging mij helpen met wegen, en alle apparaten op maat voor je zetten zodat alles helemaal goed staat wanneer je gaat beginnen met de oefeningen. Maar je wordt ook opgemeten en gewogen. En laat dat iets zijn waar ik niet de zekerste over ben, ik vond het dan ook heel gênant en ongemakkelijk wanneer deze knappe sport instructeur mij ging wegen. Gelukkig was hij heel sociaal en voelde je je snel op je gemak .

Over knappe mannen in de sportschool, een keer (soms twee keer) in de week doe ik het Mylon circuit. Dit zijn allemaal apparaten wat op jou is ingesteld en kan je oefeningen doen voor je spieren maar ook voor je conditie. Het is een circuit wat dus als een cirkel rondloopt en meerdere mensen kunnen meedoen. Ik zat mij uit de naad te werken bij een apparaat en ik was bijna klaar met deze oefening. Er stond een knappe man naast mij te wachten tot dat ik klaar was. Bezweet kwam ik er van af, en wat zag je? Zweetvlekken op de stoel van het apparaat (niet raar dat je daar last van hebt, want iedereen zweet) maar toch heel erg gênant!

En ik ervaarde vorige week ook nog een struggle, ik ging voor het eerst bij deze sportschool meedoen met de groepsles Zumba. Onwijs leuk want ik hou van dansen en swingende muziek, en een vrolijkere workout dan dit kan je niet hebben. Ik begon met de les mee te doen en het was fanatieker dan ik had verwacht! Helemaal niet erg, maar in het begin ben je veel te laat met de pasjes en ‘loop’ je heel de tijd achter. Ik schoot in de lach want ik moest gelijk aan het filmpje op Facebook denken.

Ik vind na twee maanden sporten de sportschool wel een fijn nieuw aanwinst in mijn wekelijkse ritme. Ik merk dat ik veel meer energie krijg van het sporten en ik na twee maanden steeds beter weet hoe alles moet en hoe alles werkt. Ik vind de hulp en de ondersteuning die je krijgt ook heel erg fijn van de werknemers daar. Ik krijg ook complimentjes dat mijn benen er strakker uit zien en ik er fitter uit zie. Super leuk natuurlijk om te horen! En ik heb onwijs leuke sport outfitjes dus dat maakt de motivatie voor het sporten ook steeds gemakkelijker. Deze struggles zijn met een grote knipoog geschreven en als ik er allemaal aan terugdenk moet ik weer een beetje lachen. Gelukkig is de drempel om naar de sportschool te gaan veel minder geworden en voel ik mij steeds meer op mijn gemak.


Ervaren jullie struggles bij de sportschool? 

Deze post heeft 12 reacties

 1. Fijn dat je nu wat meer gewend bent aan het sporten en dat de drempel om te gaan verlaagd is. En ja, iedereen heeft zo wel haar struggles met de sportschool denk ik, maar het gaat erom dat we blijven sporten haha. Lekker doorgaan zo meis ! Liefs x

 2. Wat een leuk artikel , herkenbare punten staan erin !
  Liefs Jorinda

 3. Ik zou me er als ik jou was inderdaad niet te veel druk om maken, over het algemeen zijn mensen in de sportschool vooral met zichzelf bezig, en aan het zweten.. en weten ze niet precies wat ze moeten doen 😉

 4. ik herken je struggles wel.. ik heb ook altijd het idee alsof ze het aan je neus zien dat je nieuw bent!

  x nathalie

 5. Een tijd geleden toen ik nog naar de sportschool ging had ik ook altijd van dit soort struggles. Ik was in het begin natuurlijk nog niet zo goed in alles en ik wist ook nog niet zo goed hoe sommige apparaten werkte en toen had ik ook wel eens last van knappe mannen die een beetje zaten te giechelen om hoe ik bezig was. Toen vond ik dat heel erg awkward, maar nu zou ik er minder last van hebben. Je komt immers voor jezelf.

 6. Hahaha wat een leuk artikel! Ik herken dit wel van de tijd dat ik nog sportte. Maar inderdaad, na een tijdje ga je je steeds meer op je gemak voelen!

 7. Leuk artikel! Ik sport niet (in een sportschool) maar sommige dingen zijn wel herkenbaar!

 8. Een leuke sportoutfit motiveert je wel vind ik! Haha ik heb niet precies dezelfde struggles, maar een van mijn struggles is dat ik het lastig vind om apparaten te gebruiken waarvan ik niet weet hoe ze werken. Gelukkig heb ik dit vorige week wel geprobeerd, toen was er bijna niemand dus ook niemand die me uit kon lachen hahaha 🙂

 9. Wat een herkenbare struggles haha. Afgelopen week ben ik wel drie keer naar de sportschool geweest, nieuw mijlpaaltje! Dat sport hemdje van de h&m heb ik ook, vind hem zo leuk!

 10. Het is altijd even wennen als je begint met sporten, want het is toch wel een nieuwe omgeving waar je komt. Ik ben sindskort ook echt fanatiek aan het sporten, maar ik was al wel gewend aan de sportschool en de mensen, want ja ik werk er zelf haha

 11. Hahaha awkward als er dan net een (knappe) man naast je staat, maar ach: iedereen die in de sportschool te vinden is neemt volgens mij aan dat dat iedereen kan gebeuren! Leuk geschreven <3

Geef een antwoord

Sluit Menu