Vragen die ik krijg over mijn blog

Vragen die ik krijg over mijn blog

Bloggen blijft natuurlijk een ‘vaag’ begrip en is lastig te begrijpen voor een buitenstaander. Want je spendeert als blogger veel tijd achter je laptop maar wat doe je dan allemaal, en hoeveel tijd kost het. Ik blog nu ongeveer vier jaar en heb regelmatig wat vragen gekregen over wat ik allemaal doe. Heel leuk natuurlijk! Want mensen tonen interesse in je. Ik vind de vragen altijd heel erg leuk, en zet vandaag de meest gestelde vragen op een rijtje.

Hoeveel tijd ben je per week bezig met je blog? En lukt dit allemaal met je studie daarnaast? 
Ik ben best veel tijd kwijt per week aan bloggen, maar hoeveel zou ik niet weten. Ik vind het te doen naast mijn studie, ik vind het ook een stukje ontspanning en het is een hobby. Natuurlijk gaat mijn studie voor, het komt ook wel eens voor dat het niet lukt om een artikel te schrijven maar dan houdt het op en laat ik dit aan jullie weten!

Wie maakt de outfit foto’s en waar jij allemaal op staat? 
Ik kijk altijd de mensen lief aan die op dat moment bij mij zijn, maar het meest mijn zus, beste vriendin en mijn lovie. Mijn vriend is het meest het slachtoffer (heel veel liefde dat hij het doet, en stiekem vind die het leuk om achter de schermen mee te werken)


Waar haal je je inspiratie vandaan? 
Letterlijk overal en nergens, ik vind rubrieken ook heel erg fijn als ik een dipje heb qua inspiratie. Maar ik haal het meestal van de dagelijkse dingen wat ik meemaak, ook schrijf ik vaak mijn ideeën op en werk ik vooruit. En ervaar ik zelden stress of druk! Dat is het belangrijkste dat je je blog als ontspanning blijft houden.

Wat vinden de mensen in je omgeving ervan? 
Ik heb tot nu toe veel positieve reacties gehad van iedereen! Super leuk, het is natuurlijk leuk om bezig te zijn met een hobby waar zoveel verschillende elementen in van pas komen, zoals mode, make-up maar ook fotografie en contact met je volgers!

Krijg je alles gratis? 
Nee ik krijg natuurlijk niet alles gratis, ik heb vaak items of producten die ik zelf heb aangeschaft wat je in een artikel voorbij ziet komen. Je hebt natuurlijk wel samenwerkingen en dan kan je producten ontvangen. De gaafste samenwerking die ik heb gehad is met de volkswagenbus en dat ik een mosschino rugzak mocht ontvangen.


Schrijf je overal positief over dan als je iets schrijft/ontvangt? 
Nee! Ik blijf mijn eigen mening houden en als ik ergens niet tevreden over bent laat ik dit natuurlijk ook aan jullie weten. Maar als ik enthousiast ben spat het er ook van af!

Vertel je ook de minder leuke dingen die gebeuren op je blog? 
Ja ook ik heb wel eens minder leuke momenten in het leven en dit laat ik ook jullie weten. Ik heb natuurlijk ook wel eens last van stress voor school of tentamens of dat ik niet lekker in mijn vel zit. Dit vindt ik belangrijk om met jullie te delen!

Maak je dan ook écht overal foto’s van? 
Ja wel vaak, en soms worden mensen hier wel eens gek van (oeps!) maar alles is zo leuk om te fotograferen en met jullie te delen.


Verdien je geld met bloggen? 
Dit blijft een beetje een taboe onder de bloggers maar regelmatig verdien ik een zakcentje met mijn blog en daar ben ik super blij mee. Ik neem alleen de samenwerkingen aan die echt bij mijn blog passen (dus niet waar ik over twijfel) en kan ik centjes bij verdienen, super fijn als student zijnde!

Ken je de mensen die op je blog reageren? 
Nee & ja, ik herken de mensen wel vaak en dat vind ik super leuk om te zien dat je terugkerende bezoekers hebt. Ook reageren vriendinnen, mijn schoonmem of mijn zus ook wel eens op mijn blog. Super lief <3

Dit waren de vragen die ik wel eens krijg als ik vertel dat ik een eigen blog heb. Wat voor soort vragen hebben jullie wel eens gekregen? 

Deze post heeft 21 reacties

 1. Die terugkerende bezoekers vind ik zelf ook erg fijn. Vooral wanneer zij zelf ook een leuke blog hebben die je regelmatig bezoekt, dat geeft je echt het gevoel dat je hen kent. 🙂

 2. Leuk artikel Evelien. Mijn vriend is ook 9 van de 10 keer het slachtoffer om mijn outfit foto's te maken haha, alleen die van mij vind het wat minder leuk om te doen. En zo herkenbaar dat je overal foto's van maakt, ik ben zelf ook verslaafd aan het maken van foto's!

 3. Ah wat een suuuperleuk artikeltje! Gaaf die samenwerkingen idd <3

 4. Leuk artikel! Ik maak inderdaad ook echt overal foto's van. M'n vriendinnen zijn het ondertussen wel gewend dat ik vaak even stop om een foto te maken. En sommige doen nu nog vrolijk mee ook! Haha!

 5. Wat een leuke vragen! Ik krijg het meest toch wel de vraag hoeveel volgers ik heb. En hoe samenwerkingen gaan inderdaad! Ik vind het heel goed en knap van je dat je je blog zo goed kunt combineren met je studie en ook dat je er zo veel leuke reacties op krijgt: je hebt ook een ontzettend leuk blog! Malou x

 6. Leuk om te lezen! Ik krijg ook vaak deze vragen van mijn omgeving. Ik ben zelf gevraagd om op mijn school over mijn blog en alle dingen die daarbij horen te praten tijdens een minor!

 7. Leuk om te lezen! Deze vragen krijg ik ook weleens. Al is iedereen nu wel 'op de hoogte' van mijn blog, soms vind ik het ook wel fijn om niet zulke vragen te krijgen haha. Heb het al zo vaak verteld! 🙂

 8. Leuk om te lezen, vooral omdat het zo herkenbaar is. Veel mensen weten eigenlijk maar weinig van bloggen. Die denken al snel "jeetje, wat krijg je veel". Maar die beseffen niet dat daar gewoon 'werk' voor geleverd wordt, wat ook weer tijd kost etc. Het komt je echt niet voor niks allemaal aanwaaien hoor, haha.

 9. Wat een leuk artikel, lekker eerlijk daar hou ik van en die vraag van krijg je dan alles is inderdaad best vervelend soms mensen suggereren dat altijd zo snel, maar er zit meer werk in dan dat mensen denken

 10. Haha, dat fotograferen ken ik, alles moet op de foto! En als ik een idee heb wat vastgelegd moet worden moet het ook echt op dat moment, haha! x

 11. Leuk artikel en ook leuk om te lezen! Alle vragen komen mij ook erg bekend voor. Vooral of je verdient met bloggen. Daar zijn mensen vaak het meest nieuwsgierig naar haha 🙂

 12. Altijd leuk om artikelen over bloggen te lezen 🙂 Ik zou ook niet weten hoeveel uur ik kwijt ben aan bloggen maar het is veel haha

 13. Leuk artikel! Wat mij vaak opvalt is dat mensen vaak denken dat je zo klaar bent met een blog. Maar er komt veel meer bij kijken dan dat! Mijn vriend, vriendin of mijn moeder of zusje maken mijn foto's ?

 14. Haha. Ja die vragen krijg ik ook vaak. En als je 1x hebt gezegd dat je een keer geld hebt verdiend met je blog dan vragen ze daarna steeds "nou hoeveel heb je nu al verdiend", of "je plaatst zoveel artikelen, hoeveel verdien je daar wel niet aan". Alsof je voor elk artikel betaald krijgt. Komt eens in de zoveel maanden voor. Niet elke dag, haha.

 15. Leuk dat je dit soort vragen deelt met ons! Veel van deze vragen heb ik ook ooit gehoord, dus wat dat betreft is iedereen nieuwsgierig naar hetzelfde, haha!

 16. Leuk artikel! Veel van die vragen krijg ik ook regelmatig haha.

Geef een antwoord

Sluit Menu