Persoonlijke update | Hoe bevalt mijn HBO studie? En hoe gaat het met mij?

Persoonlijke update | Hoe bevalt mijn HBO studie? En hoe gaat het met mij?

Het is weer eens tijd voor een persoonlijke update, ik heb weer veel te vertellen aan jullie. Ik schrijf dit artikeltje spontaan omdat ik nu vrij ben en het fijn vond om even van mij af te schrijven. Ik wil onder andere jullie bijkletsen over hoe het nu met mijn hbo studie gaat! Lezen jullie mee? 

Zoals jullie weten ben ik sinds September over gestapt naar het HBO en ben ik de opleiding sociaal pedagogisch hulpverlener aan het studeren. Ik moest héél erg wennen in het begin aan de omschakeling van het MBO naar het HBO. Gelukkig begin ik daar nu aardig aan te wennen en weet ik allemaal een beetje hoe het in elkaar zit. Ik heb mijn eerste semester achter de rug met deadlines en tentamens. Ik vond het erg lastig om alles goed in te plannen en nam veel hooi op mijn vork, was gelukkig heel op tijd begonnen, vier weken van te voren en wil nu eigenlijk nog eerder beginnen om er relaxter in te gaan en dat je alles goed kan onderhouden. 
Gelukkig is alles goed gegaan en heb ik allebei mijn tentamens gehaald! Het is heel stom maar ook weer een soort van bevestiging dat het lukt, vooral voor het eerste semester omdat je dan ook moet kijken hoe alles in elkaar zit, een nieuwe manier van leren ontwikkelen (!!!) heb dat echt al vier jaar niet meer zo gedaan. Dus het was weer helemaal herpakken. 
Ik merk wel dat ik veel druk ervaar, ik zit niet heel erg lekker in mijn vel. Ik merk dat school heel veel energie vraagt en mijn stage trouwens ook. Ik merk dat ik heel erg moe ben na zo’n dag. Het vreet energie en heb weinig energie meer voor andere dingen. Ik probeer vaak te ontspannen maar als je zo’n moment onspant vliegen toch weer dingen die op je to-do lijstje staan. Dit moet ik ook misschien leren onderscheiden en dat ik toch daar meer van ga genieten. Ik probeer weer beter in mijn vel te komen, ik weet nog niet goed hoe maar daar ga ik wat meer tijd insteken want dit vreet aan je. Ik ben ondertussen nog steeds héél erg gelukkig met mijn lieve vriend, hij is echt een schatje. We doen vaak leuke dingen, ontspannen samen en hij staat altijd voor mij klaar, toppertje. <3 Ook mijn lieve vrienden en vriendinnetjes zijn ook toppers. Gister weer Eline gezien na drie maanden en was zo gezellig, merkte dat ik helemaal bijtankte. <3
Ik merk dat ik een beetje afdwaal maar ik heb een goede keuze gedaan voor het HBO. Ik vind SPH echt geweldig en de lessen zijn zeker een uitdaging, ik heb nu psychologie vind het heel pittig maar oh zo leuk! Ik weet helemaal graag wat ik wil doen, of met daklozen, gedetineerden of psychiatrisch patiënten werken en misschien hierna nog psychologie studeren. Droom er toch stiekem van om psycholoog te worden, dus wie weet? Who knows? 🙂
Heerlijk om het zo eventjes van mij af te schrijven, lekker een beetje brabbelen en van je af schrijven. Doet mij goed! Ik ga nu lekker ontspannen en genieten van mijn vrije dag, wel wat dingetjes voor school doen maar ook me-time. En vanavond zie ik mijn lieve lover weer. Zo aan toe!
Hoe is het met jullie? Wat doen jullie als je niet lekker in je vel zit? 

Liefs, 
Evelien

Deze post heeft 8 reacties

  1. Fijn om te lezen dat je de juiste studie keus hebt gemaakt, dat is natuurlijk het aller belangrijkst! Maar ja, het blijft school, er zijn altijd minder leuke dingen en het is gewoon heel veel werk allemaal. School kan mijn humeur ook beïnvloeden haha. Het is moeilijk om dat los te laten, vooral in een stressvolle periode. Gelukkig komen er ook weer rustige weken en maanden, daar kijk ik alvast naar uit! Succes girl, je kan het <3

  2. Ik snap de drukte helemaal! Lijkt me ook een zware overgang hoor, van mbo naar hbo. Ik hoor dat erg vaak, ook van klasgenoten! Maar fijn dat je in ieder geval weet dat je de juiste richting gekozen hebt en dat je ook tijd over hebt om even lekker te ontspannen 🙂

  3. Ik ben toen met hbo gestopt omdat ik nauwelijks nog tijd voor mezelf had en altijd bezig was met school. Het verschil tussen mbo en hbo is echt heel groot. Heel veel succes nog!

  4. Oeh, dat met het energie vretende ken ik echt heel erg. Soms ben ik zo moe als ik thuiskom, vooral naar stage. Dan moet ik mij echt ertoe zetten om bezig te gaan met de opdrachten die nog openstaan. Gelukkig heb ik daar nu wel weer wat mijn draai in gevonden. En daarnaast ben ik ook echt iemand die pas in de avond heel actief wordt, dus dat helpt ook niet heel erg, haha! Maar je draai ga je zeker vinden! Geniet ervan <3 x

  5. Fijn dat je opleiding je bevalt! Zorg er wel voor dat je af en toe dagen inlast dat je lekker kunt relaxen met leuke mensen om je heen en even die druk van school niet hebt. Zorg dat dat goed in evenwicht blijft 🙂

  6. Ik hoor zoveel goede dingetjes over SPH, fijn dat je een goede keuze hebt gemaakt! Kan me wel voorstellen dat je echt even in moet komen, maar ook dat went wel weer. Probeer lekker te genieten met je vriend en pak rust wanneer je lichaam aangeeft dat deze dat nodig heeft. Liefs

  7. Ik vind het super knap dat je die omschakeling hebt durven maken van mbo naar hbo. Ik snap dat het even wennen is, maar het is het resultaat waard. Rot dat je je niet zo goed voelt/niet lekker in je vel zit, hopelijk gaat dat snel weer beter en is het gewoon een kwestie van wennen ❤️

Geef een antwoord

Sluit Menu