Mijn terugblik op het jaar 2016 & bucketlist behaald?

Mijn terugblik op het jaar 2016 & bucketlist behaald?

Het is weer tijd voor een persoonlijk artikel! Net zoals vorig jaar doe ik dit jaar weer een terugblik op het jaar 2016. Dit jaar is zo extreem snel gegaan voor mijn gevoel.. heb zoveel leuke dingen gedaan en doelen behaald. Ik blik vandaag terug op het jaar 2016, en pak mijn bucketlist voor het jaar 2016 erbij en ik ga kijken wat ik allemaal behaald hebt.

Ik heb een bucketlist geschreven en het artikel is in ongeveer Maart online gekomen en ik vond het een leuk idee om hier een terugblik op te werpen. Niet alles is natuurlijk haalbaar maar ik aantal leuke dingen zijn wel behaald!

Mijn mbo-diploma halen
Check! Ik ben dit jaar (gelukkig) afgestudeerd voor de opleiding persoonlijk begeleider specifieke doelgroepen. Ik ben blij dat ik deze mbo opleiding heb gevolgd omdat ik nu al zoveel ervaring heb met de psychiatrie en gehandicapten dat ik al helemaal weet met welke doelgroep ik wil gaan werken.

Op de diploma uitreiking, ik was helemaal blij dat ik klaar was en eindelijk kon beginnen aan een nieuwe uitdaging!

Mijn droom waarmaken; studeren aan de hogeschool van Amsterdam
Check! Ik ben mijn droom achterna gegaan en ben nu aan het studeren op het hbo, had hier ook eerlijk gezegd mijn twijfels bij of het haalbaar was maar het gaat super goed en helemaal mijn opleiding. In het derde jaar kan ik mijzelf specialiseren in de psychiatrie, dus super veel zin in!

Meer dan 500 volgers halen op mijn blog
Dit heb ik niet gehaald (maar bijna wel!), ik zit nu bijna tegen de 500 volgers (488 volgers) aan dus daar ben ik echt ontzettend blij mee. Ook is mijn blog zo gegroeid! Ik had daar nooit van kunnen dromen, super toffe samenwerkingen als onder andere met de volkswagenbus, my jewellery, duifhuizen en andere toffe dingen. Love it. Ik vind het heel erg leuk om te zien zowel op instagram en mijn blog hoe het kan groeien, dat de cijfertjes echt groeien en dat er steeds meer meiden reageren. Ook durf ik dit jaar open en bloot te vertellen dat ik een blog heb, in het begin vond ik het erg lastig maar ik ben er echt trots op.

Disney films sparen
Check! Ik heb een aantal leuke disney films erbij gekregen. Ik ben gek op disney en vind het leuk om ze allemaal op dvd te krijgen. Ik heb pas geleden nog 101 dalmatiers gekocht, die is zo leuk!

Michael kors tas kopen
Helaas is dit dit jaar ook niet gelukt.. ze blijven op mijn wishlist staan. Ik heb wel twee andere tassen aangeschaft dit jaar, namelijk een moschino rugzak en een supertrash handtas. Ook heel erg blij mee! <3

Aan mijn rijbewijs beginnen
Ik heb een aparte spaarrekening gemaakt voor mijn rijbewijs, ik vind het belangrijk om een flinke spaarrekening te creëren en dan zonder stress te beginnen, niet dat je geld te kort komt etc. Ik ervaar ook nog geen druk dat ik hem persé moet halen, heb mijn studenten ov ook nog vier jaar. Maar binnen nu en een paar jaar moet ik van mezelf wel gaan beginnen, is ook wel heel erg fijn om zelf de auto te kunnen pakken en niet afhankelijk hoeven te zijn. 
Meer feestjes bezoeken!
Ik heb dit jaar leuke feestjes bezocht, heb een paar keer in Gouda gestapt, Breda, en Utrecht. Heb vaak wijntjes gedronken met vriendinnen en de voetjes van de vloer. Ik ben dit jaar voor het eerst wezen carnavallen, wat trouwens geweldig was! En wil dat volgend jaar weer gaan doen. 

Vakantie boeken samen met vriendjelief
Check check check! Mike en ik zijn dit jaar samen wezen vliegen (mike voor het eerst!), super spannend maar oh wat was dit een leuke ervaring. We zijn 10 daagjes saampjes weg geweest en zijn naar Corfu (Griekenland) vertrokken, hebben heerlijk ontspannen, cultuur gesnoven en genoten van het heerlijke eten en het weer. Oh en niet te vergeten, voor het eerst palmbomen gezien! Dit jaar gaan we weer zo’n reisje maken! Zin in! 

Avond doorbrengen op het strand samen met lief, romantisch met een wijntje. 
Nog steeds niet gedaan, het is iets heel erg kleins maar oh zo leuk om te doen. Ik neem dit puntje gewoon weer lekker mee naar het aankomende jaar. 
Meer sparen
Dit jaar ben ik zoveel meer bewust geworden van het sparen, eerst ging het makkelijker dan nu in verband met collegegeld elke maand maar het lukt nog steeds. En daar ben ik echt super blij mee, je hebt altijd iets achter de hand en het is fijn om een doel te hebben met sparen. Ik ben trots op mezelf dat ik als student zijnde nog steeds elke maand spaar. 

Tripje naar Parijs of Londen maken.
Ohhhh wil ik nog steeds zo graag! Maar het komt er maar elke keer weer niet van, het liefste wil ik naar Parijs want daar ben ik nog nooit geweest en lijkt mij wel heel erg mooi. Londen vind ik ook een geweldige stad, kan je veel dingen bezoeken en prachtige dingen bekijken. Ook dit neem ik gezellig mee naar volgend jaar!

Kortom ik heb een heel erg leuk jaar gehad, diploma behaald en nu mijn droom achtervolgen, veel leuke dingen gedaan met vrienden en vriendinnen, blog die onwijs is gegroeid en weer elke week nieuwe dingen bereik, nog steeds heel erg gelukkig met Mike (eigenlijk elke dag steeds meer) en ons eerste reisje samen gemaakt. Maar ook op persoonlijk gebied ben ik erg gegroeid, zelfverzekerder geworden en ben minder gestrest wat heel erg fijn is. En ik kan natuurlijk nog steeds genieten van alle kleine dingetjes. Ik kijk met een grote glimlach terug op dit jaar. Doei 2016, en hoi 2017! Misschien is het wel weer leuk om voor volgend jaar weer een nieuwe bucketlist te maken, goed idee? Let me know!

Ik wens jullie een fijne jaarwisseling toe! En tot volgend jaar!

Liefs, 
Evelien

Deze post heeft 20 reacties

 1. Wat een mooi en fijn jaar! En leuk dat je zoveel van je lijstje hebt kunnen afstrepen! Alvast een hele fijne jaarwisseling en op naar een heel mooi 2017!

 2. Wat super leuk om te lezen , zitten fijne momenten tussen =)
  Liefs Jorinda

 3. Wat fijn dat je een leuk jaar hebt gehad! En een rijbewijs kan inderdaad best duur zijn, ik had mijn rijbewijs niet de eerste, maar de tweede keer behaald. En toen werd het gelijk ook een stuk duurder dus daar moet je mee uitkijken haha. En een Michael Kors tas staat zeker ook nog op mijn wishlist!

  1. Ja is ook zo, is inderdaad behoorlijk duur. Maar komt vast goed! 🙂
   Jaaa zulke prachtige tassen zijn dat, love it <3
   Liefs,
   Evelien

 4. Ik had hem vd week al kort voorbij zien komen op mijn leeslijst dus keek uit naar dit artikel!

  Heel leuk om te lezen & fijn dat je de meeste doelen behaald hebt!

  Ik kijk zeker uit naar een nieuwe bucketlist =D

  Liefs, Lisa xx

  1. Wat lief! Leuk om te horen, ik ga zeker een nieuwe bucketlist maken. <3
   Liefs,
   Evelien

  1. Jaaaa leuk he! Ik ben een huge disney fan dus vond het hoog tijd om te op dvd te hebben 🙂

 5. Wat een positief artikel en wat een lieve foto's samen met je vriendje! Een bucket list voor volgend jaar zou ik zeker graag lezen hoor 🙂 Voor jou ook een fijne jaarwisseling gewenst 🙂

  1. Ah wat super lief <3
   Ja ik ga er zeker een schrijven, is toch wel heel erg leuk om terug te kijken op het jaar. 🙂
   Liefs,
   Evelien

 6. Jetje wat een leuke lijst heb je wel afgewerkt! En alle andere punten gaan je sowieso in 2017 lukken. Klinkt als een heel fijn jaar. Ik wil eigenlijk ook wel in 2017 mijn rijbewijs halen, hmm…

 7. Wat een heerlijke artikels allemaal in dit artikel. Super leuk jullie eerste vakantie samen!

 8. Leuk om te lezen! Echt super fijn dat je opleiding zo goed bevalt. Rijbewijs halen moet je echt doen als je er zelf klaar voor bent, het is een grote tijd en geld investering, heb het in die periode echt mega druk gehad haha, zou het niet nog een keer willen doen :p

Geef een antwoord

Sluit Menu