Persoonlijke update | Bijkletsen #2

Persoonlijke update | Bijkletsen #2

Hoi meiden, ik heb weer een bijklets artikel voor jullie. Dit is alweer een bizar lange tijd geleden en heb weer veel dingen met jullie te delen. De laatste was alweer in begin Juni! Ik heb van alles aan jullie te vertellen.  Ga er eventjes voor zitten, neem een kopje thee en lees gezellig mee. <3


Ik begin gelijk met het minder leuke, ik was de laatste paar weken onwijs gestrest en merkte dat ik dit afrekende op familie, vriend etc. Ik zat niet zo lekker in mijn vel door drukte, mijn baan, vriendinnen, je vriend zien en natuurlijk je nieuwe school periode wat er aan zat te komen. Ik had het druk met mijn baan, moest veel dingen regelen voor school, en wou graag vriendinnen zien voordat het officiële schooljaar begint. Ik merkte dat ik hierdoor erg moe, en weinig energie overhield. En dat terwijl mijn nieuwe schooljaar nóg moest beginnen. Ook miste ik mijn vriend erg, zagen elkaar een kleine dag in de week en vloog weer zo voorbij. Afgelopen weekend zelfs een half dagje. Dat vrat ook erg aan me.

Ik had ook mijn introductie week bij de hogeschool van Amsterdam, super leuke drie dagen gehad en heb er echt onwijs zin in! Dingen gaan leren van je vak en iets wat je helemaal leuk vind. Zo’n zin in! Alleen raakte ik nu al een beetje in de stress, alles zelf uitzoeken (heel erg wennen) en gelijk al alles inplannen en druk opzoek naar een stage wat ik maandag pas kreeg te horen. Ik merkte dat ik afgelopen weekend helemaal vol zat met stress (lang leve stresskip zijn) dat ik grenzen heb aangegeven voor mijzelf. Ik heb aangegeven op mijn werk dat ik het niet meer als weekend en koopavond baantje ga redden. Dat het echt allemaal teveel wordt omdat ik ook tijd moet nemen voor thuisstudie en dat ook in het weekend moet gebeuren. Gelukkig reageerden ze daar onwijs begripvol op en mag ik waarschijnlijk in de vakanties blijven. <3 Heel erg opgelucht! De stress neemt ook een beetje af doordat ik alles zo goed mogelijk op een rijtje en georganiseerd probeer te houden. Moet nog helemaal het HBO ontdekken haha! Merk wel dat ik écht de goede opleiding heb gekozen, ben druk opzoek naar een leuke stage, heb al twee reacties vanuit de psychiatrie en de gehandicapten zorg, en vind alle lesstof gewoon ontzettend interessant. Zo fijn dat er nu ook uitdaging en veel verdieping in zit!

Ik heb er wel echt onwijs zin in en het gaat helemaal goed komen, alleen moet ik proberen niet teveel te gaan stressen! De momenten dat ik mijn vriendinnen of vriend zie geniet ik wel echt onwijs van en ik merk dat je band daar ook zo sterk van wordt. <3 Ik heb nu een week HBO erop zitten en merk dat het veel is en veel plannen, maar dat komt vast goed. Ga vandaag extra vroeg naar de HVA zodat ik op een rustige plek kan studeren. Vanavond zie ik mijn beste vriendinnetje na lange twee weken (heel fijn!!) oftewel vrouwen geklets en een heerlijk wijntje, morgen avond zie ook eindelijk mijn lieve vriend weer na 7 dagen, en ben een gezellige afspraak aan het plannen met Leonie. Dus tijd voor mezelf en vrienden zit er ook hopelijk nog in, zo belangrijk! Ik vraag mij af, hoe proberen jullie dingen de combineren naast je studie?

Fijn om altijd eventjes van je af te schrijven. Heerlijk! 
Hoe is het met jullie? 
Liefs, 
Evelien

Deze post heeft 6 reacties

  1. Goed dat je besloten hebt om rustiger aan te gaan doen (qua werk). Ik ben toen ook gestopt met bijbaantje omdat ik het niet trok en tegen overspannen aanzat. Je moet goed naar je lichaam luisteren en als je lichaam niet meer wilt, moet je even alles stil leggen.

  2. Ik herken me wel een beetje in je verhaal.. Maar fijn dat je het zo naar je zin hebt op je nieuwe opleiding!

    & veel plezier met je vriendinnen & vriend!

  3. Ik snap het heeeel erg goed! Ik was ook aan het stressen de laatste tijd, maar dan vooral ook omdat school weer begon (lang leve het afstudeerjaar) en ik van alle vakken hoorde wat ik moest doen (super druk) en daarnaast een bijbaantje had waar ik ga stoppen en ondertussen een nieuw bijbaantje zoeken dus ik had ook echt last van stress joh!

  4. Kan ik me voorstellen. Zo'n nieuwe periode is ook gewoon vermoeiend en wennen voor jou. Pak op tijd je rust meis.

  5. Fijn dat de nieuwe opleiding nu al zo goed bevalt! Helaas brengt school altijd wel wat stress met zich mee he, haha. Ik ken het. Mijn blog is er zelfs de laatste tijd helemaal bij in geschoten, druk druk druk! Ik ga zometeen ook een update schrijven. Succes met de eerste weken en het zoeken naar een stage!

  6. succes met je opleiding! gaat vast goed komen, het is even wennen maar daarna word de stress hopelijk een stuk minder 🙂

Geef een antwoord

Sluit Menu