Boekreview | Het meisje in de trein.

Boekreview | Het meisje in de trein.

Hoi iedereen! Leuk dat je weer een kijkje neemt op mijn blog. Vandaag heb ik voor jullie een boekreview. Ik heb het boek het meisje in de trein een keer cadeau gehad van mijn mem. Ik was al zo’n tijd nieuwsgierig naar dit boek! Er staat ook een globale kleine tekst op de achterkant van het boek. En de tekst op de kaft van het boek klonk ook zo vaag maar ó zo spannend! Ik heb het boek gelezen en ik vond het tijd voor een review.

De pakkende tekst ‘je kent haar niet maar ze weet precies wie jij bent’ pakte mij het meest. Het maakte mij nieuwsgierig, zou het een eng boek zijn, of juist dat je op het puntje van je stoel zit. De schrijfster Paula Hawkins heeft het in ieder geval erg goed geschreven.

Het verhaal
Iedereen die geregeld in de trein zit zal wel eens naar buiten kijken en zich afvragen wat er achter al die ramen en deuren gebeurt die voorbijflitsen. In je gedachten fantaseer je misschien wel complete levens bij de schimmen van de personen die je in het voorbijgaan ziet langskomen. Zo ook Rachel, een jonge vrouw van begin dertig, die iedere dag per trein naar haar werk in Londen reist. Bij het plaatste  Witney remt de trein altijd even af voor een rood sein, en dat geeft haar de mogelijkheid om de levens te bestuderen van de mensen in de huizen waarvan de aan het spoor grenzen. Een huis valt haar gelijk op. Of eigenlijk twee.

In het ene huis woont een jong echtpaar, een paar huizen verderop heeft ze ooit zelf gewoond. In een vorig leven, ze is erg geobsedeerd met dat leven, en door de persoon met wie ze toen was. Al snel wordt namelijk duidelijk dat Rachel niet stabiel is, ze kampt met angsten, maar vooral met een alcohol verslaving. Ooit was ze getrouwd met Tom, maar die ruilde haar in voor de mooiere Anna, met wie hij nu samenwoont in hun oude huis.

Een paar huizen verderop wonen Jason en Jess, althan dat zijn de fictieve namen die Rachel hen geef. Meermaals per week ziet ze hen door het raam van de trein, ze schets in haar hoofd een perfect leventje voor de twee. Maar op een dag ziet ze dat er wat veranderd is in de levens van Jason en Jess..

Mijn mening
Ik vind het echt een ontzettend goed boek met een sterk verhaal. Ik zat er vanaf de eerste bladzijdes direct in en heb het boek niet meer weggelegd. Het is een spannende verhaallijn wat je elke keer weer trikkert om verder te lezen. Ook krijg je een beeld van hoe het is voor iemand om een alcohol verslaving te hebben en wat dit met je leven doet. Het verhaal heeft een hele andere wending dan je verwacht.. Een dikke aanrader deze geweldige thriller!

Wat vinden jullie van dit boek? Hebben jullie hem al gelezen of ben je juist heel nieuwsgierig? 
Liefs! Evelien

Deze post heeft 11 reacties

  1. Volgens mij moet er ook meer tekst zijn, is dat weggevallen? 🙂 Ik ben in ieder geval héél erg benieuwd naar dit boek!

    1. Ik zie het ook net, ohnee, er is tekst weggevallen! Ik ga het eventjes verbeteren.

  2. Klinkt goed! Leuk, zo'n boekreview. Nu het -hopelijk- beter weer wordt ga ik meer lezen, dus hou deze zeker in m'n gedachte! X

  3. Ik heb al heel veel over dit boek gehoord maar heb het zelf nog niet gelezen, moet ik mss toch maar een keertje doen 🙂

  4. Ik moet 'm nog steeds een keer lezen denk ik, maar de ene persoon vindt 'm vet tegenvallen en de andere dus weer wel heel spannend!

  5. Ik heb hem nog in mijn boekenkast staan. Ben erg benieuwd wat ik ervan ga vinden.. Heb nog zoveel boeken om eerst te gaan lezen.

  6. Ik heb hem ook gelezen, vond hem erg goed, maar misschien wel een beetje overhyped.

Geef een antwoord

Sluit Menu