De kapper struggles.

De kapper struggles.

De kapper in het algemeen vind ik altijd een struggle. Ik weet niet waarom maar dit heb ik al jaren, een soort van haat liefde verhouding met de kapper. Of ze knippen het perfect zoals ik het precies wil hebben of ze knippen het zo te kort. Ik vond het wel leuk om een keer mijn struggles van de kapper te beschrijven en dit in een artikeltje te plaatsen.

Het moment dat je binnen komt en ik mijzelf er toe heb gezet om naar de kapper te gaan, ik ga dan altijd eerst eventjes zitten en een kopje thee drinken. En een beetje in de boeken te kijken van de kappers waar allemaal perfecte mannen en vrouwen in staan met de leukste kapsels wat perfect valt. En dan zit ik daar met mijn poef haar. In dilemma met wat ik nou eindelijk wil.

Na een halfuur bladeren in zo’n boekje weet ik nog steeds niet wat ik met mijn haar wil. Wat anders vind ik leuk maar wat? Ik weet het niet. Een kapsters met een te leuk kapsel helpt mij bij mijn haar knippen. Ik geef aan dat ik mijn haar precies als haar wil, op schouder lengte en achterop iets op geknipt. En daar begint het feestje dan.

Het is altijd fijn ontspannen wanneer je in de stoel mag zitten en je haar wordt gewassen en er crème in wordt gedaan. Zo lekker ruikt dat altijd. Heerlijk. Dan mag ik in de stoel gaan zitten en begint ze met mijn haar te knippen. En dan komt er nog een dilemma, waar ga ik het allemaal over hebben met de kapster. Meestal beginnen zij een gesprek maar soms blijft het ook stil. En dan is het echt zo’n ongemakkelijke stilte als jullie snappen wat ik bedoel. En als ik ergens niet van houd is het een ongemakkelijke stilte.

Mijn haar wordt geknipt en ze föhnt het en al de andere ritueeltjes. Dan mag ik eindelijk mijn nieuwe coupe zien. En dan schrik ik toch altijd weer een beetje, mijn haar is veel korter dan verwacht en ziet het er heel anders uit dan het haar wat zij heeft. Hoe moeilijk is het om mijn haar precies het zelfde te knippen als dat zij heeft. Précies dezelfde lengte. Ja ik snap het niet. En dit verhaal is alweer een halfjaar geleden, oké ik vond het korte wel leuk maar na een tijd was ik het alweer zat. Tja en nu wil ik eigenlijk naar de kapper gaan en ben ik bang dat ze het weer te kort knippen.

Snappen jullie mijn struggle?

Liefs! Evelien

Deze post heeft 3 reacties

  1. Ik snap je struggle! Bij mij is het vooral het knippen van het haar zelf: soms maken ze er heel veel laagjes in en soms helemaal niet, dan is het één rechte lijn. Best vervelend, want ik geef gewoon telkens hetzelfde aan

  2. Zo herkenbaar. Vooral waar moet je over praten?? Als je een vaste kapper hebt is dat veel makkelijker. De laatste keer kwam ik super tevreden van de kapper, maar dat is niet altijd zo geweest.

  3. Ik snap wat je bedoeld alleen ik heb ik er geen last van, omdat mijn kapster mij precies begrijpt. Dus ik denk dat je deze strugles niet mee hebt als je ene kapper vind die je snapt!

Geef een antwoord

Sluit Menu