Persoonlijk | Wat ik ‘dacht’ tijdens mijn eerste keer carnaval vieren in Brabant.

Persoonlijk | Wat ik ‘dacht’ tijdens mijn eerste keer carnaval vieren in Brabant.

Zoals jullie waarschijnlijk wel weten heb ik ongeveer twee weekjes mijn ‘eerste’ keer carnaval gevierd in het echte Brabant. Natuurlijk heb ik vaak met enthousiasme op de basisschool carnaval gevierd, het ene jaar ging ik als bruidsmeisje, clown, prinsesje, pippi langkous. Ik heb van alles gehad. Maar dat telt natuurlijk niet mee. Nee dit jaar ben ik het voor het echhie (hoe schrijf je dat, jullie snappen vast wel wat ik bedoel ;)) Lees gezellig mee, naar mijn gedachtes tijdens het carnaval vieren!


‘Oh god nu wil ik graag mee gaan zingen met alle muziek die er wordt gedraaid maar drie kwart ken ik hélemaal niet, ik kan merken dat ik niet uit Brabant zelf kom’

‘Ik dacht dat mijn outfit een beetje origineel was, maar kijk eens om mij heen, er zijn mensen als bierflesje, in een piemelpak (geniaal! Misschien een outfit voor volgend jaar hahaha) en zelfs als wallie (van dat beroemde boek where is wally). Ze kunnen dus zeker creatief zijn!’

‘De beentjes uit mijn lichaam dansen om 2 uur in de middag, kan gewoon’

‘Ugh, weer bier over mij heen. Dit is nog nooit zo vaak gebeurd haha’

‘Wauw wat praat iedereen veel, ik babbel wat af op deze avond. Wat een gezelligheid! Kan dit vaker? Ik had zelfs zulke leuke gesprekken met een wijffie bij de wc bij de mac, alsof we vriendinnen waren haha heb nog nooit zo gelachen met een vreemde’

‘Daar sta ik dan in mijn koude zwarte jurkje met open rug, en een leren jasje erover heen. Les voor de volgende keer, véél dikker kleden’

‘Oh ik ben ook alweer mijn staart kwijt, na een paar uur ben ik al mijn halve katten outfit kwijt’

‘Bier, bier en nog eens bier. I love it’

‘Hadden wij maar zulke gezellig met carnaval in Zuid Holland’

‘Ik ben opeens wel heel erg interessant omdat ik als kat verkleed ben, hoeveel mannen er wel niet aan mijn staart hebben getrokken, miauwend wat riepen of aan mijn oortjes zaten te frunniken. Pfoe’

‘Oh en vergeet de rare en tussen haakjes flirterige opmerkingen van ze niet, man wat kunnen ze ‘creatief’ zijn. Heb zo hard gelachen om wat je soms te horen krijgt’

Ik heb het kortom onwijs erg naar mijn zin gehad! Vond het leuk om zo eens mee te maken en baalde dat ik niet meer dagen ging carnavallen. Ik zit nu al te brainstormen voor mijn outfit voor volgend jaar, misschien wel een duo pakje met Mike als matroos haha! Vond dat wel een lief idee. Ik heb het onwijs gezellig gehad met zijn alle en op naar volgend jaar.

Hebben jullie carnaval gevierd? 

Deze post heeft 7 reacties

 1. Haha, precies dit! Ik heb ook een keer carnaval gevierd in Brabant, in Breda en Oosterhout. Nooit meer voor mij. Ik werd op mijn brandweerhelm geslagen en mijn kattenoren werden steeds afgepakt. Vet sneu eigenlijk. En ja, bier over je heen krijgen is niet echt fijn, haha! Het is trouwens 'eggie', als je je dat afvroeg, haha. Leuk om te lezen!
  liefs

 2. Hahaha wat herkenbaar! Als niet-brabo carnavallen hier kan de een heel goed en de ander vind het vreselijk! Je moet geen kort lontje hebben en er vanuit gaan dat je al je atributen kwijtraakt, een flinke bierdouche krijgt en minimaal 3 vriendinnen maakt op de wc. Dan komt het helemaal goed :') Ik wist overigens tot voor kort helemaal niet dat de rest van Nederland ook 'carnaval' viert. Wat grappig!

 3. Ik werk in Brabant, maar woon zelf in Gelderland. IK merk het verschil met carnaval en uitgaan ook heel erg haha.

 4. Hahaha oh vast allemaal poezengrapjes? He bah 😉 wel grappig, het klinkt heel gezellig! Ik 'doe er niet aan' maar leuk dat jij het zo naar je zin hebt gehad!

 5. Ah carnaval lijkt me zo gezellig om te vieren haha
  En ja, al dat bier over je heen moet je dan maar accepteren

 6. Leuk geschreven! Kan me voorstellen dat carnaval even wennen is als je er zelf niet vandaan komt haha. In Limburg is het ook weer heel anders.

 7. Hahaha suuuperleuk om te lezen en al helemaal omdat ik echt een typische carnavalvierder ben hier in Brabant. Leuk dat je het zo naar je zin hebt gehad <3

Geef een antwoord

Sluit Menu