Persoonlijk | de voor en nadelen van een lover die ‘ver’ weg woont.

Persoonlijk | de voor en nadelen van een lover die ‘ver’ weg woont.

Ik weet niet of ik dit ooit behandeld heb op mijn blog maar mij leek het mij wel eens leuk om dit te bespreken. Je lover die aan de andere kant van Nederland woont. Ik zal vanaf het begin af aan beginnen van het verhaal, en ik zal de voordelen en nadelen benoemen. Ik ben heel erg benieuwd of sommige meiden zich hierin herkennen!

Het begon allemaal ongeveer anderhalfjaar geleden op de camping in noord Italië. Wij raakten aan de praat en raakten verliefd, we brachten de dagen op vakantie veel samen door en de 14 dagen vlogen zo voorbij. Alleen het minpunt was, hij woont in Breda en ik in Gouda. Je kan niet zomaar eventjes naar elkaar toe fietsen of eventjes kwartiertje in de trein zitten. 
Nee als ik hem wil zien moet ik ander halfuur met de trein en dan nog eventjes ongeveer een kwartiertje met de bus. Best wel lang dus, gelukkig is het met de auto wel sneller (drie kwartier, is te doen). Maar gelukkig heeft mijn vriend wel zijn rijbewijs plus een leuk autootje. Maar ik moet daar allemaal nog aan beginnen haha, heb ik nog niet zo haast mee!
Door deze ‘afstand’ (het is voor mij verweg haha) ben ik de nadelen en voordelen gaan inzien. Vroeger geloofde ik daar nooit in dat je een lover kon hebben aan de andere kant van Nederland. Maar het heeft ook zeker zijn voordelen. 
Voordelen: 
– Ik verheug mij erop op mijn vriend weer te zien en te spreken, en alle leuke dingen van de week te kunnen vertellen aan hem. 
– Je hebt tijd voor jezelf, je hebt niet een vriend die continu op je lip zit (heel irritant) en kan gewoon lekker ook nog je eigen leventje lijden. Gezellig avondje stappen met vriendinnen, avondje met je moeder, of een biosdate met je beste vriendin het kan allemaal.
– Je doet vaak leuke dingen als je elkaar ziet, ik merk heel erg dat als wij elkaar zien in (meestal) het weekend dat wij vaak leuke dingen doen zoals: dagje strand, terrasje pakken, naar het tikibad, pretpark etc. Maar natuurlijk is een avondje chillen ook heel fijn. 
– Je kan iemand missen door de weeks, ik had het hier met een vriendin over en het idee dat je hem kan missen vind ik heel erg leuk. 
– Gezellige bel avondjes omdat je niet zo eventjes naar elkaar toe rijd. 
– Dagen aftellen tot je hem ziet, en kan niet wachten. <3
Nadelen: 
– Wat ik een groot nadeel vind is als er een keertje iets is, je zit niet lekker in je vel, ruzie met iemand, of bijvoorbeeld gewoon een rotdag hij kan niet zomaar eventjes naar je toe komen om je een knuffel te geven. Dit vind ik het enigste nadeel!
Woont jullie vriend verweg? Of kunnen jullie op je fiets naar je vriend toe? Ik ben heel benieuwd!
Liefs! Evelien

Deze post heeft 6 reacties

  1. Ik heb een poosje een een lange afstandsrelatie gehad van ruim 2,5 uur reizen en dat is inmiddels over, maar ik zou er niet meer aan beginnen denk ik. Ik vond het zo naar, ik was ook wat jonger en elkaar elk weekend zien zat er niet in. Vind het zoveeel fijner dat ik nu op 3 minuten lopen van m'n vriend woon en we zelfs 's avonds om elf uur nog kunnen besluiten samen een film te kijken ofzoiets.

  2. Ach! Dat is best een end reizen! Maar natuurlijk zitten er ook voordelen aan, vooral die van samen leuke dingen doen in het weekend lijkt me erg fijn. Ik woon samen en wij hebben altijd dichtbij elkaar gewoond, dus dat was allemaal geen punt. Maar ik kan me heel goed voorstellen dat je iemand zo mist!

  3. Ik had ook een vriend die overweg woont en ja het enigste nadeel is dat als je elkaar even wilt zien kan dat gewoon niet. Met de voordelen ben ik het met je eens!

  4. Leuk artikel! Ik heb een jaar een relatie gehad met iemand die redelijk ver van mij weg woonde. (niet zover als die van jou;-) Ergens vond ik het heel fijn, zoals jij beschrijft in de voordelen, maar ergens vond ik het ook verschrikkelijk! Ik kreeg telkens het gevoel alsof ik twee leventjes aan het leiden was. Dit kwam wellicht ook omdat het geen 'goede' relatie was. Anders had het wel langer dan een jaar geduurd, haha! Fijn dat het voor jullie zo goed werkt! Ik wist nog niet dat je vriend zo ver van jou vandaan woonde joh! Nog nooit opgevallen! X

  5. Leuk artikel Evelien! Ik ben blij dat je hier zo goed de voordelen van in kan zien! Persoonlijk vind ik dat wel eens lastig aangezien mijn vriend in Engeland woont en ik hem soms 2 maanden niet zie. Maar je post vrolijkte me wel een beetje op, soms moet je je ook gewoon focussen op de positieve kant van dingen die negatief lijken. X

  6. Leuk artikel! Ik heb alleen maar relaties gehad die altijd verder weg woonden.. ik vond het betalen van openbaar vervoer ook altijd wel een nadeel. Nu voor het eerst een vriend waar ik gewoon zo heen kan fietsen!

Geef een antwoord

Sluit Menu