zeven irritaties in de trein op een rijtje!

zeven irritaties in de trein op een rijtje!

Ik ben zo iemand die ongeveer 5 tot 6 keer reist in de trein. Best veel dus, ik vind reizen met de trein heel fijn, en makkelijk. Je hoeft niet op te letten, kan lekker een boek lezen of een filmpje kijken ( doe ik sinds kort met lange reizen, heel chill! ) en lekker een beetje naar buiten staren en wakker worden. Maar er zijn ook genoeg irritaties die ik kan hebben in de trein, misschien heel herkenbaar of juist niet. Lezen jullie mee? 🙂

Bron Mensen die al de trein inlopen als er nog passagiers uit moeten stappen
Ik vind dit altijd zo asociaal! Een keer wou een opaatje met zijn wandelstokken naar buiten lopen ging een vrouw al helemaal strijden om naar binnen te gaan. Ik denk dan echt doe even rustig, laat dat opaatje rustig naar buiten gaan en daarna kan jij rustig naar binnen. Je krijgt heus wel een plekje hoor haha!

Uitgebreid bellen in de trein
Tuurlijk eventjes bellen in de trein moet zeker kunnen maar mensen die hun hele levensverhaal aan de telefoon hangen en ook nog eens keihard praten kan ik heel slecht tegen. Zit ik daarnaast rustig mijn boekje te lezen. 
Mensen die te eigenwijs zijn om een plekje op te schuiven als het druk is
Ik reis meestal in de spits van Utrecht naar Gouda door de weeks, soms zijn mensen dan te eigenwijs om een plekje op te schuiven of hun tassen en bagage van hun stoel af te halen. Als er zoveel staat dat het niet op je schoot past dan snap ik het, maar als er één klein hand tasje staat…? 
Mensen die meekijken, meeluisteren en meelezen 
Verschrikkelijk! Zit ik rustig eventjes te appen met mijn vriend of vriendinnen zit er iemand naast mij uitgebreid mee te lezen, nou liever niet alsjeblieft. Of als je dan een gesprek hebt met iemand in de trein en er zit iemand je heel de tijd aan te staren en mee te luisteren. 
Té harde muziek
Mensen die te hard hun muziek hebben opstaan en je aan de andere kant van de coupé nog steeds kan horen. Mag die alsjeblieft wat zachter? 
Mensen die je aanstaren
Mensen die je heel de tijd aanstaren, ik denk dat ik niet meer hoef te zeggen. 
Mensen die elke dag, zelfde tijdstip altijd helemaal strijden om als eerste de trein binnen te gaan en een plek helemaal eigenen
Ik zit altijd maandag en dinsdag op hetzelfde tijdstip in de trein van Gouda naar Alphen aan den rijn, en daar zitten altijd 4 van die mensen rond de 50 die altijd helemaal met zijn vieren strijden om een plekje voor de deur te hebben en als eerste naar binnen te gaan en ‘hun’ plekje te kunnen eigenen, verschrikkelijk. 
Sjow ik heb mijn irritaties er ook weer uitgegooid over de trein haha! Herkennen jullie je hierin, of juist totaal niet? 
Liefs! Evelien

Deze post heeft 8 reacties

  1. Haha allemaal zo herkenbaar. Waar ik me aan irriteer is als er genoeg lege plekken zijn en ze toch besluiten om naast je te zitten.

  2. Herkenbaar, ik kan me inderdaad ook ontzettend ergeren aan mensen die niet eerst even iedereen uit laten stappen voordat ze instappen. Vooral als het ook gewoon volwassenen zijn die toch beter zouden moeten weten.

    1. jaa echt he, kwam zulke mensen vandaag weer tegen op utrecht centraal, verschrikkelijk!

  3. Zo herkenbaar haha! Vooral het eerste punt irriteert mij altijd enorm. Sommige mensen kunnen blijkbaar niet twee seconden langer wachten…

Geef een antwoord

Sluit Menu