dromen over doorstuderen | hersenspinsels

dromen over doorstuderen | hersenspinsels

Dromen over doorstuderen. Dat doe ik vaak genoeg, en vaak zat. Ik doe nu op dit moment de opleiding medewerker maatschappelijke zorg en dan als uitstroom: specifieke doelgroepen. Ik zit nu in mijn eindjaar. Specifieke doelgroepen houdt dus in dat je met mensen met een verslaving kan gaan werken, psychische ziektebeelden, of met ouderen. Ik loop op dit moment stage in de psychiatrie voor de tweede keer en het bevalt mij echt ontzettend goed. Hopelijk over iets meer dan een halfjaartje ben ik afgestudeerd, en ja wat dan? Waar ga ik dan naar toe?

Ik wil zoiezo doorsturen, dat weet ik zeker. Maar welke opleiding, wil ik een dag school en 4 dagen werken, of juist voltijd in de schoolbanken zitten,  naar welke hogeschool ga ik toe, en überhaupt welke opleiding past het beste bij mij? Ik vind van alles leuk dat is ook nog eens het probleem. Ik wil graag SPH of MWD, ik dacht dat SPH meer in groepsverband is (leuk!!) en MWD meer een op een, wat ik ook wel weer heel interessant vind. Binnenkort ga ik de hogescholen bezoeken: die van Amsterdam, Utrecht of Leiden.

Keuzes maken, ik blijf het maar lastig vinden. Ik moet ook nog eens de keuze maken of dat ik voltijd wil studeren, dus de hele week in de schoolbanken zitten. Of juist een dag school en vier dagen leren. Mweh, ik ga hier nog heel erg goed over nadenken, ook over welke opleiding ik ga doen, en bij welke school ik graag wil aansluiten. Wat ik daarna nog allemaal wil doen dat zie ik dan wel weer! 🙂 Ik vroeg mij af studeert misschien een van jullie sph of mwd, en wat is jullie ervaring hiermee?

Liefs! 
Evelien

Deze post heeft 8 reacties

 1. Jammer genoeg heb ik er geen ervaringen mee, zelf ben ik ook continu aan het nadenken over wat ik hierna nou wil. Ik wil dolgraag naar het HBO en dan Leisure Management gaan doen, iets totaal anders dan wat ik nu doe (administratie). Dit soort keuzes maken blijft lastig, vooral als je op zo'n jonge leeftijd al dit soort keuzes moet maken!

 2. Helemaal geen ervaring met de studies die jij noemt, maar ik zou er inderdaad pas aan beginnen als je echt precies weet wat je wilt! Succes! x

 3. Ik heb iets heel anders gestudeerd dus ik kan je hiermee niet helpen. Wel zou ik even checken of er voldoende werk is in die richtingen. Ik heb eerst een bachelor gedaan en nu een master afgerond en ik merk dat er vrijwel geen werk voor me is (ze vragen zoveel jaar ervaring die ik niet heb). 🙂

 4. Als je nou binnenkort in Leiden bent voor een Open Dag, let me know, misschien kunnen we even samen koffiedrinken en je eventuele studieplannen bespreken! (: Liefs!

 5. Ik studeer in februari af als SPH'er. Banenkans momenteel vrij laag en er worden alleen nog banen wegbezuinigd. Het wordt het doel om meer ambulant te gaan werken. Dit zijn vaak meer de banen voor MWD'ers. SPH en MWD ligt qua lesstof dicht bij elkaar, enkel verschil tussen groepen (sph) en meer op het individu gericht (mwd). Heb het zelf op Hogeschool Leiden gedaan en vond met name in het stsgejaar (jaar 3, tien maanden stage) de begeleiding echt tekort schieten. Heb gehoord dat de opleiding in Den Haag beter is.
  Ik ga zelf ook doorstuderen, mede omdat de kans op een baan op dit moment laag is. Je moet geluk hebben of via je stage bij een bedrijf binnenkomen. Natuurlijk weet ik niet hoe dit over vier jaar is 😉 Studie is qua studielast goed verdeeld vind ik. Soms moet je er hard aan trekken, maar dat is een kwestie van goed plannen (niet mijn talent). Ik heb zelf altijd gewerkt naast mijn studie overigens. Dit raden ze af, maar zo'n twaalf uur per week werken vond ik haalbaar.

  Als je meer info wil mag je me altijd mailen 🙂

 6. Wat lastig Evelien! Ik hoop dat je voor jezelf een goede weloverwogen keuze kan maken waar uiteindelijk ook je hart ligt. Ik heb zelf de pabo gedaan en dus geen ervaring met de studies die jij noemt. Ik zou eens rondkijken op die opleidingen en kijken naar je eigen kwaliteiten, normen en waarden en welke instantie daarin een match vormt. Heel veel succes!

 7. Ohh dat klinkt lastig. Ik doe totaal iets anders dus kan je helaas niet helpen. Succes met de keuze, ik hoop dat je een opleiding vind die goed bij je past!

Geef een antwoord

Sluit Menu