Verkoeling zoeken in de zomer, hoe doe je dat?

Verkoeling zoeken in de zomer, hoe doe je dat?

Hoi iedereen! Het is zomer ( en hopen dat het zo blijft! ) en dat hebben we veel kunnen merken, warme dagen, heerlijk kunnen zwemmen en uitgebreid genieten van het zonnetje. De zomer heeft veel voordelen, zoals langere avonden, jurkjes aankunnen, en natuurlijk veel ijsjes kunnen eten zonder smoesjes hoeven te verzinnen want de hitte zegt al genoeg. 🙂 Maar natuurlijk ook nadelen: slecht kunnen slapen, veel zweten, en plakbenen. Ik geef jullie een aantal tips om te kunnen verkoelen in deze warmte! Onder andere voetenbadje in de tuin & zonweringen van VELUX. Lezen jullie mee?

– Zelf ijsjes maken, ik heb zo’n ijshoudertje, kan je water indoen met citroen sap, of snoepjes of wat je maar leuk vind en dan doe je het in de vriezer en heb je heerlijke zelf gemaakte koude ijsjes. Of je kan natuurlijk ook genoeg ijsjes halen bij de supermarkt en die in de vriezer doen, dan heb je altijd een voorraad!

– Ik heb er ook altijd last van dat het in de zomer zo onwijs benauwd is in mijn kamer, helaas slaap ik daardoor slechter. Ik nam een kijkje op de shop VELUX hier hebben ze rolgordijnen, zonweringen en zelfs insectenhorren. Super handig en niet alleen voor de slaapkamer maar ook voor de huiskamer. Wij hebben ook altijd erg last van de zon in huis en insecten die naar binnen vliegen dus dit is een onwijs handige optie! Ik zou zeker een kijkje nemen.

– Een parasol buiten neer zetten, is handig want dan kan je toch in de zon zitten. Desnoods met een heerlijk voetenbadje erbij en een goed boek. Dan hou je het hopelijk lekker lang uit!

– Handig als je dicht bij het strand woont, of als je verder weg woont ga je er met de trein of auto heen ( wel rekening houden met de drukte! ) ontspan gezellig samen met je vriend, familie of vriendinnen.

– Ventilator in je kamer is ook altijd erg fijn en helpt bij mij, ik zet hem dan op het laatste standje en werkt erg verkoelend.

– En zorg voor zo weinig mogelijk warme kleding! Trek een luchtig jurkje aan of je favoriete korte broekje!

Hoe gaan jullie altijd met de warme dagen om? En hoe zoeken jullie verkoeling? Hebben jullie nog handige tips?

Liefs! Evelien

Deze post heeft 11 reacties

 1. Haha nou, mijn kamer bij mijn ouders thuis is in de kelder en het is daar altijd heeeeeeeerlijk koel. Wanneer het mij buiten even te warm wordt ga ik daar lekker zitten. Verder is het in mijn studentenkamer altijd snik heet en heeft mijn ventilator het begeven… AFZIEN !

  1. Oh echt dat is echt heerlijk! Oh van je ventilator wat minder, wat vervelend, dan is het zeker afzien!!

   Liefs! Evelien

 2. handige tips haha! ik koel altijd af door in het water te jumpen of mezelf nat te maken door de kraan of slang!

  1. oh dat is ook zo fijn he! Met een tuinslang eventjes afkoelen. <3

 3. Handige tips voor volgend jaar! Ik ben bang dat het niet meer echt echt zomerweer zal worden..

 4. Erg handige tips! Ik hoop dat we nog een paar mooie dagen krijgen..

Geef een antwoord

Sluit Menu