tijd nemen voor jezelf, mijn favorieten! ✿

tijd nemen voor jezelf, mijn favorieten! ✿

Tijd nemen voor jezelf is zo belangrijk. Dit merk ik vooral als ik thuis kom na werk. Ik werk zelf in de psychiatrie en ben soms geestelijk heel erg moe door zware dingen, heftig, of dat het gewoon druk was. Ik vind het dan erg belangrijk om tijd voor mijzelf te nemen en mijn hoofd leeg maken. Door bijvoorbeeld tijdschriften te lezen, nagels te lakken of die ene favoriete film kijken. Tussen door doe ik dan altijd mijn benen scheren, lichaam insmeren met mijn favoriete lotion of scrub gebruiken. Echt een mini spa avondje van maken. Maar wat zijn mijn favoriete producten daarvoor? En wat doe ik het liefst? Ik laat het jullie allemaal weten in dit artikel.

Mini spa avondje houden. 
Mini spa avondje houden, dit houdt in scheren, nagels lakken met een vrolijk kleurtje, maskertje opdoen, lichaam insmeren, scrubje gebruiken en lekker helemaal tot rust komen. Ik vind dit echt het fijnste en is zo heeeeeerlijk om jezelfs eens even te verwennen met zo’n mini spa at home.

Tijdschriften lezen.
Ik hou van tijdschriften,  pak je favorieten erbij. Mijn cosmopolitan. Geweldig tijdschrift en plof lekker neer op de bank of in je bedje met een grote kop koffie met melk en slagroom ( jummie zin in! ) of een heerlijke grote kop thee. Altijd fijn! Een boek kan natuurlijk ook en is ook heel erg fijn.

Serie of film marathon. 
Hou een film marathon met films met die met mooie acteur erin, bijvoorbeeld channing tatum marathon! Of kijk je favoriete serie. Eventjes je hoofd op nul zetten en lekker ontspannen.


Blogjes lezen of schrijven. 
Wat voor mij ook altijd erg helpt is blogjes lezen of schrijven. Dat is mijn hobby en vind het altijd heerlijk om te schrijven.

Een lange douche beurt nemen. 
Het heerlijkste na een lange dag vind ik toch wel een warme lange douche nemen, heerlijk! Zeker genieten met een heerlijke douchegel van rituals dat je hele douche ruikt naar sauna. Hammam van rituals is zeker mijn favoriet! Heerlijk.

Ik merk gewoon heel erg aan mijzelf met mijn drukke weken, werk, school, vriend, vriendinnen, familie en ook nog eens aan jezelf denken dat ik het lastig vind om in te plannen terwijl het zo ontzettend belangrijk is. Ik merk ook dat als ik het niet doe na een tijd de grens tegen kom en gewoon een paar dagen dan helemaal op ben. Dat is zo vervelend! Ik ben er nu erg alert op omdat ik dit gewoon belangrijk vind en erin moet houden.

Nemen jullie vaak tijd voor jezelf? 

Liefs! EvelienDeze post heeft 10 reacties

 1. Goed dat je dit zo schrijft…Ik vergeet zelf altijd af en toe helemaal rust te nemen. Vaak blijf je druk bezig omdat je zoveel verantwoordingen en verplichtingen hebt. Goede tip voor aankomend schooljaar!

  1. Ja ik snap precies wat je bedoeld! Het is zo ontzettend belangrijk.

 2. Mmh, wat is echt tijd voor jezelf? Ik werk niet, dus zit sowieso veel thuis op de bank series te kijken. Maar wat is voor mij eigenlijk niet echt uitrusten meer! Ik vind het moeilijk om echt te ontspannen!

  1. voor iedereen een verschil! Voor de een is het sporten en voor de ander lekker relaxen. 🙂

 3. goed meid want dat vergeten veel youtubers en bloggers te doen alles draait opeens om social media en dat is lastig omdat het zo dichtbij is op je telefoon en computer! liefs

  1. Jazeker! Dat is zeker waar, het is dan soms ook erg lastig om zomaar eventjes een avondje offline te gaan!

  1. Dankjewel Manon! Ja dat is zo ontzettend belangrijk, moet je er altijd in houden. 🙂

 4. Heerlijk lijstje! Ik ben net klaar met werken en ik ga zo lekker op de bank ploffen met een goede serie! 😀

Geef een antwoord

Sluit Menu