Bang om fouten te maken?

Bang om fouten te maken?

Ik kan soms zo erg nadenken en druk maken, om de onnodigste dingen. Misschien wel herkenbaar voor sommige mensen, maar ik kan mij ook druk maken om dingen waar ik niet helemaal achter sta, of onzeker over ben. Ja typisch Evelien dit, maar ik zal heus niet de enigste zijn, toch? Bijvoorbeeld over mijn blog, mijn volgcijfers blijven hangen rond de 297, en soms gaan mensen weer ontvolgen. Is  mijn blog wel leuk? Schrijf ik leuk genoeg? Vinden mensen het saai? En soms zie je dan de perfecte lay-outs bij andere bloggers, hebben ze genoeg inspiratie en maken ze de perfectste foto’s. En dan zat ik daar met mijn blog-dipje voor uit starend naar mijn macbookie.


Ik ben heel benieuwd of mensen dat ook hebben. Ik ben altijd best wel een beetje bang om fouten te maken met bloggen, je kan gauw negatieve reacties ontvangen en iedereen kan het lezen. Het is misschien een beetje onzin want het is gewoon een hobby, maar ik wil het altijd graag goed doen.
Ik wil ook altijd graag elke dag een artikel online zetten, omdat dat mijn ritme is en mensen dus elke ochtend een artikel kunnen verwachten. Er zit dan soms een soort van druk achter, vorige week waren twee dagen ook niks online gekomen omdat ik gewoon twee daagjes wat anders aan mijn hoofd had en ik het dan niet fijn vind om iets online te zetten. Ik vind het fijn om artikels spontaan te schrijven en het moet dicht bij jezelf blijven, vind ik in ieder geval het belangrijkste van mijn blog. 🙂

Ik hou echt heel veel van schrijven en bloggen natuurlijk, maar soms vind ik het gewoon wel eens lastig. Alles uitproberen, vooruit schrijven, je lay-out proberen mooi te maken enzovoort.

Ik heb trouwens een beetje gerommeld aan mijn lay-out, andere header, heb een favicon, hoera! En ander letter type en dingetjes. 🙂

Ik ben gewoon heel benieuwd of jullie het ook wel eens zo ervaren? En hoe gaan jullie ermee om?

Liefs!  Evelien

Deze post heeft 21 reacties

 1. Niets om bang over te zijn, dit heel menselijk hoor! Vaak als mensen je gaan ontvlogen is dit niet omdat jij niet leuk schrijft, of jou niet leuk vinden, maar meestal gaat het er gewoon over dat ze minder bij jou stijl passen. Daarom ben je niet minder leuk, maar ze zijn vaak op zoek naar een ander publiek. Heel normaal hoor! En als je graag elke dag een artikel wil plaatsten, wat absoluut niet hoeft vind ik, kan je best wat vooruit werken. Op dagen dat je veel inspiratie hebt enkele artikeltjes tikken. Maar bloggen hoeft iets leuks te zijn dus wanneer je verplichtingen voelt, wordt het iets waar je met minder positieve gedachten naar kijkt. Voel je je een dagje minder? Gewoon lekker niet bloggen!

  1. ah dit vind ik echt super lief! Je geeft echt goede tips, dankjewel! <3

 2. Ik ben ook weleens bang om fouten te maken, maar later denk ik ach ik ben hier ook nog om veel dingen te leren over het bloggen!

  1. ja daar heb je zeker gelijk in! Dat vind ik een goede, dankjewel voor je reactie Manon. <3

 3. Gewoon niet te veel over piekeren en jezelf blijven. Het moet nog altijd leuk zijn. Anders komt het toch maar geforceerd over. Persoonlijk lees ik liever een paar artikels minder die dan wel vanuit je hart geschreven zijn. Ik wens je alvast nog veel succes toe!

  1. Dat is zeker waar! Na al deze reacties probeer ik er ook wat lustiger over na te denken.
   Liefs! Evelien

 4. Proberen om niet bang te zijn, dan wordt het nml veel minder leuk! En die negatieve reacties zijn wel gewoon echt stom maarja, het is lekker makkelijk vanaf je laptop andere afkraken voor sommige 🙁 <3

  1. ja is zeker zo! Is altijd zo makkelijk vanaf het internet, ik heb het misschien twee keer gehad en probeer er zo min mogelijk van aan te trekken. 🙂

 5. Ik heb dat niet op bloggebied maar wel in het dagelijks leven. Sociaal, op school en op het werk, altijd bang om fouten te maken!

  1. oh daar heb ik het juist weer minder, lastig is dat he!
   Liefs! Evelien

 6. Dit is voor mij ook heel herkenbaar, ik denk dat het vrij normaal is. Een typische bloggers eigenschap is perfectionisme, alles goed willen doen. Dit is goed, maar je kan er ook onzeker van raken. En dat is niet fijn! 🙁 Toch gewoon over die onzekerheid heenstappen, gewoon doen. Als het voor jezelf maar leuk blijft toch? Ik kan in elk geval wel zeggen dat ik écht van je blog hou, en ondanks dat ik niet elke keer reageer, ik lees wel elk artikel. Want je schrijft zo spontaan, zo vrolijk! Mag je echt trots op zijn. 🙂

  1. ja je wilt toch alles goed hebben op je blog, dat is het belangrijkste, het moet voor jezelf leuk blijven! Ah dat is echt super lief, heel lief, dankjewel!! <3

 7. Herken dat wel! Je moet gewoon doen wat je leuk vindt, dan kan je ook geen fouten maken want je vindt het leuk 🙂 Klinkt makkelijker dan het is, want je moet natuurlijk wel weten wat je dan leuk vindt om te schrijven.

  1. ja daar heb je zeker gelijk in! Ik hou van bloggen en ik moet gewoon niet te veel er bij nadenken. 🙂

 8. Ik ben pas net begonnen, maar ik lees wel bijvoorbeeld elk artikel 20 keer. Ik check 5 keer of ik de foto echt wel mooi genoeg vind voor bij de post, anders moet 'ie opnieuw. Maar wees niet te streng voor jezelf, dat is niet nodig!

  1. Ja ik snap wat je bedoelt! Wat goed dat je dat doet, nee inderdaad soms kan je zo snel te streng voor jezelf zijn. Bedankt voor je reactie meis! <3
   Liefs!

 9. Heel erg herkenbaar. Hier schreef ik laatst ook wat over. En dan zijn er gelukkig allemaal van die lieve mede-bloggers die je verzekeren dat je NIKS verkeerd doet en dat je vooral moet doen wat je zelf leuk vindt. Fijn is dat he? En ik ben het met ze eens; ik vind jouw blogje hartstikke leuk. Die lay-out dipjes zijn mega herkenbaar.. Misschien kun je een keertje Etsy afstruinen naar Blogger templates? Die kun je dan kopen en installeren! Is best leuk! Liefs, Stella.

  1. ja dat is zo ontzettend lief! Zoveel lieve reacties nu, al heel erg bedankt stella! Oh bedankt voor de tip, ik ga zeker eventjes kijken.

   Liefs! Evelien

 10. Ik heb er ook wel last van, maar dan eerder omdat ik perfectionistisch ben. Nou ziet onze blog er anders uit dan de meeste blogs (die hebben meestal een lichtere achtergrond), maar zo willen wij juist eruit springen 😉
  Soms moet je gewoon iets doen en uitproberen 🙂

Geef een antwoord

Sluit Menu