Praten over je blog!

Praten over je blog!

De meeste mensen die mijn blog lezen hebben zelf ook een eigen blog, hoe zit dat bij jullie? Praten jullie over je blog tegen andere mensen? Ik hoor namelijk van veel mensen dat ze er moeite mee hebben, te laten zien dat ze ergens helemaal vol over zijn en er over schrijven, maar bang zijn voor de reacties. Ik kan dat heel goed begrijpen, je bent soms bang voor de reacties. Ik had dat in het begin ook en nu vertel ik trots over mijn blog. Lezen jullie mee naar de tips?

Vertel het eerst aan je ouders, beste vriendin, zus of vriendje – Als je het spannend vind om te vertellen, vertel het dan aan mensen die dicht bij je staan. Waarschijnlijk reageren ze hartstikke enthousiast en vinden ze het goed bij je passen, of vinden ze het leuk dat je het doet. Ze zullen zeggen dat ze nieuwsgierig zijn naar je verhalen en zullen ook waarschijnlijk trots zijn.  Ook kunnen hun weer jou helpen met foto’s maken, etc. 

Praat niet alleen maar over je blog – Als je met iemand een gesprek hebt over je blog moet je niet gelijk alleen maar over je blog vertellen, dat kan die persoon niet leuk vinden. Vertel bijvoorbeeld ja het gaat goed met mijn blog, ik heb de 200 volgers gehaald! Maar ratel niet alleen maar dingen over je blog uit.

Leg uit aan je ouders, vriendinnen, vrienden, vriendje, familie etc wat je doet – Ik ben en was er heel erg open over, ik was trots erop. En ik vertelde het ook gelijk aan mijn ouders en familie. Het enigste nadeel is dat mijn ouders niet altijd snappen wat ik doe. Maar de laatste tijd begrijpen ze het steeds meer, en mijn familie en ouders bekijken wel eens mijn blog. 🙂 Ik laat ze ook wel eens wat zien aan mijn moeder, en mijn moeder helpt ook vaak met foto’s maken dus vind ze leuk wanneer ze het terug kan zien.

Foto’s plaatsen over je artikelen op je blog op social media etc – Als je het mensen verteld kan je ook foto’s plaatsen op instagram, deel je dat ene artikeltje wat je getikt hebt, en maak je een Facebook pagina aan. Mensen kunnen zo ook weer jou blog ontdekken en op reageren. Zo bereik je een groter bezoekersaantal. Zo krijg ik wel eens een reactie van vriendinnen, dat ze het dan op instagram voorbij zien komen en het eventjes gaan lezen. Onwijs leuk!

Mijn ervaring: Ik ben heel open over mijn blog, en vertel het graag aan mensen. Zo open dat zelfs mensen op school uit een andere klas naar mij toekomen en zeggen dat ze mijn blog zo leuk vinden! Hoe tof is dat, en dat iemand die mij volgt mij wel eens op station alphen ziet lopen. Ik vind dat persoonlijk erg leuk, ook weten de meeste mensen in mijn familie, vriendengroep, en zelfs iedereen uit mijn klas dat ik een blog heb. Mensen vragen ernaar en zelfs mensen uit mijn klas lezen mijn blog en bekijken hem regelmatig. Ik vind dat zo leuk om te horen! Mijn persoonlijke tip is als je het spannend vind om te vertellen, jij vind het leuk om te doen. Twijfel er niet aan wat andere mensen er van vinden, als jij het maar leuk vind, you go girl! <3

Hebben jullie er moeite mee, of gehad om over je blog te vertellen, hoe pakte jij het aan? 

Liefs

Evelien

Deze post heeft 10 reacties

  1. Nu ik werk als (foto)blogger heb ik weinig tijd voor mijn persoonlijk blog (en post daarom veel op Facebook, want ook een beetje een blog is). Ik dacht eerst dat er maar weinig mensen wisten van een blog, maar dat viel reuze mee! Ik schrijf geen vervelende dingen over anderen, kijk uit met het plaatsen van foto's, vraag altijd goed na bij mijn vrienden en zet er verder geen overload aan persoonlijke shit op — had ook geen moeite met het vertellen dat ik een blog had/heb. Bloggen is inmiddels een vorm van inkomen, ga naar de vetste feestjes, kekste interviews en alles — waarom zou ik mij daarvoor schamen? Doen wat je leuk vindt is zo belangrijk! (Ik fotografeer ook klasgenoten, zo leer je hen beter kennen en zij jou. Echt heel leuk!)

  2. Wat een mooi artikel heb je geschreven. Je hebt helemaal gelijk! <3

  3. Ik ben het er helemaal mee eens! Ik ben er ook steeds meer open over dan eerst en mensen reageren inderdaad alleen maar positief!

  4. Mooi geschreven en ik ben er het helemaal met je eens! Ik ben nu ook meer open om over mijn blog te praten

  5. Handig zo´n artikel. Zelf heb ik er ook moeite mee om het tegen anderen te vertellen, en doe ik het dus ook niet. Alleen mijn ouders, zusje en een vriendin weet het. En dat vind ik ook meer dan genoeg! Wel knap dat jij er wel zo open over kan praten!

  6. Ik vond het eerst ook lastig! En het voelde een beetje als 'uit de kast komen' haha. Maar als je het een keer gedaan hebt, blijf je tegen mensen kletsen over je blog. Het voelt echt goed! Herkenbare post! Liefs, Roxanne

  7. Leuk dat je er zo open kan over praten. Ik heb hier zelf wat meer moeite mee. Ik heb altijd schrik voir nare reacties.

  8. Tof dat je herkent wordt, dat heb ik helaas niet haha! Ik vond het in het begin ook best moeilijk, bang voor stomme reacties. Maar nu schaam ik me er niet meer voor!

  9. Goede tips! Bij mij op school kwamen een paar klasgenoten erachter dat ik een blog had en jammer genoeg reageerden ze heel raar, gelukkig mijn vriendinnen en familie niet!

Geef een antwoord

Sluit Menu