8 tips om blijer te worden ✿

8 tips om blijer te worden ✿

Je hebt wel eens van die dagen dat je je zo chagrijnig of futloos voelt, je hebt het onwijs druk, lijstjes met dingen die je moet doen worden steeds langer, of gewoon een baaldag. Iedereen herkent het wel, het leek mij leuk om eens een lijstje te maken hoe je zulke baaldagen overleefd en er weer boven opkomt maar dan vrolijker, of blijer. Lezen jullie mee?

Geniet van de kleine dingetjes in het leven – Waar ik afgelopen jaren achter ben gekomen is genieten van de kleine dingetjes in het leven, ik denk elke avond na wat mij vrolijk maakte die dag. Kan zijn een knuffel van Mike, bellen met vriendinnen, of een kopje thee drinken terwijl je je favoriete serie kijkt. 
Probeer negativiteit te negeren – Er zijn altijd een heleboel mensen negatief, oh wat heb je lelijke kleding aan, zeuren over proefwerken, of stressende mensen of ze optijd komen. Don’t worry! Trek je er niets van aan en probeert in je positieve vibe te blijven. 
Doe dingen wat je leuk vind  –  Ik word bijvoorbeeld heel blij van tekenen, muziek luisteren, bloggen bellen met vriendinnetjes, spelletje mario kart spelen, foto’s maken. Als je daar op dat moment een blije boost krijg, doen!
Lachen – Glimlachen, de slappe lach, het maakt niet uit. Lachen word niet alleen jij vrolijk van, maar iedereen! Dus zet je mooiste glimlach op, en smile!
Beloon jezelf als je iets goeds hebt gedaan – Wat ik altijd doe als ik een goed cijfer heb gehaald, alles van mijn to do lijstje af heb. Geef ik mezelf een beloning, bijvoorbeeld een lekkere smoothie, leuk shirtje of een reep chocolade. 
Trek je niets van anderen aan – Dit is altijd makkelijker gezegd dan gedaan, en dat spreek ik uit ervaring. Maar nu kan ik het wel zeggen. Je moet je niks van anderen aantrekken, als jij er blij van word, moet je het doen. Iedereen heeft zo zijn hobby of iets wat die leuk vind, en het zou wat zijn als iedereen het daar mee eens is. Tuurlijk er zijn altijd mensen die het niks vinden. Trek je er niks van aan. (: 
Wees blij met jezelf  –  Ik heb hier een tijdje mee in de knoop gezeten, ik was erg onzeker en tja soms ben ik dat nog steeds. Ik had het er met iemand op school over, maak een lijstje met waar je blij mee bent van jezelf, of trots op bent. Schrijf het allemaal op ( van je afschrijven helpt ) en hang dat op je spiegel. Als je dat elke dag leest begin je de dag positief. 
Probeer je zo min mogelijk zorgen te maken  – Hier heb ik altijd erg moeite mee, ik kan mij om elk klein dingetje druk te maken. Ik probeer dat al van mij af te zetten en niet overal druk om te maken, en als het zo is. Deal with it en dan kom je er wel weer uit. 
Wat is jullie tip? En welke vinden jullie het beste? 

Deze post heeft 23 reacties

 1. Leuke tips, de laatste tijd zit ik wel in een soort dipje. Ik kan je tips dus wel gebruiken 🙂

  1. ah fijn om te horen, hopelijk heb je er wat aan. 🙂

   Liefs!

  1. ja klopt vind ik ook altijd heel moeilijk, meestal trek ik altijd meer de negatieve dingen aan dan als iemand iets positiefs zegt..

 2. Wat een superfijne tips, hier word ik al een stuk vrolijker van <3

  1. ja die vind ik inderdaad het belangrijkst, wees blij met jezelf. (:

 3. Soms zijn dit soort artikels zo fijn! Hij komt op dit moment nu heel goed uit! Ik word altijd zo blij van jour blije berichtjes! En je lijstjes enzo, heel tof en ik word er zelf ook blij van!
  Liefs. Tessa

  1. aw zo leuk om te horen dit, echt leuk. Héél erg bedankt Tessa! 🙂

   Liefs!

 4. Altijd leuk zo'n artikel! Heel inspirerend dat je zo positief in het leven staat.

 5. Deze tips maken me blij, lekker dat je zo positief bent!

Geef een antwoord

Sluit Menu