Durf jij je eigen kledingstijl te hebben ?

Durf jij je eigen kledingstijl te hebben ?

Je eigen kledingstijl hebben, en te durven dragen. Voor mij klinkt het heel gewoon. Maar niet voor iedereen is dat zo gewoontjes. Sommige mensen durven niet hun eigen kledingstijl te dragen. Maar why? Er zijn genoeg redenen waarom jij je eigen kleding stijl niet aan zou durven. Reacties van anderen, onzekerheid, bang wat mensen van je vinden omdat jij een eigen kleding stijl hebt. Maar waarom zou je bang zijn? Bang dat je buiten de groep valt, bang dat je het buitenbeetje wordt? Niet doen!

Toen ik nog 12/13 was had ik een hele eigen stijl. Ik droeg altijd  letterlijk een hele kleurrijke en vrolijke kleding, alle kleuren van de regenboog combineerde ik met elkaar. Als ik er nu aan terug denk, denk ik echt. Whuuuut?! Hoe kan ik dat gedragen hebben. Maar ik voelde me geweldig in een paars rokje, roze legging en een knal roze rugzak, en niet te vergeten met me nikies eronder. Ik was mezelf. En op dat moment voelde ik me er goed in. Ik had dan wel een hele uitgesproken stijl. Genoeg mensen keken me na op school. Ja omdat ik een eigen stijl had, maar ik kreeg ook genoeg complimentjes van mensen omdat ze het zo leuk vonden wat ik droeg, en dat ik me eigen stijk had. Gelukkig is me stijl nu wel wat veranderd, maar ik ben nu nog steeds gek op mode. En vind het geweldig om leuke outfit’s uit te zoeken, uren voor me kleding kast te staan, en op tumblr, weheartit, en lookbook inspiratie te zoeken.  
Deze quote is ge-wel-dig! Ben het er helemaal mee eens, en jullie? 🙂
Ik zit op het ID college in Alphen op school, en ja toen ik voor het eerst in September naar een hele nieuwe school, nieuwe mensen en een nieuwe stad ging. Was ik onwijs zenuwachtig. Wat voor outfit zou ik aandoen, kan ik wel een rokje aan naar school?  In het begin twijfelde ik daar erg aan. Maar toen ik daar uit stapte kreeg ik hele leuke complimentjes op school. Kortom, wees gewoon jezelf, en laat jezelf zien, met je leuke kledingstijl. (:  Van die complimentjes op school of van buiten word ik altijd zo vrolijk. Ik vind dat zo leuk! Zelfs mensen bij mijn beste vriendin op school zeiden, oh die Evelien heeft altijd zulke leuke kleding. Hoe leuk is dat om dat te horen!? 
Sommige mensen zijn nog op zoek naar hun eigen kledingstijl, blijf vooral doorzoeken. Experimenteer wat jij echt leuk vind, en het belangrijkste blijf kopen wat je zelf leuk vind! Het is vooral moeilijk om je eigen stijl te creëren doordat je uit de comfortzone moet komen. Probeer eens niet dezelfde outfit te dragen waarin jij je veilig voelt. Maak nieuwe combinaties, en mensen zullen er van op kijken dat jij je eigen stijltje hebt. (:
Om het eventjes samen te vatten, be who you want to be. And wear what you like! <3 

Hebben jullie een eigen kledingstijl, zijn jullie er naar op zoek, of vinden jullie het nog moeilijk om je eigen kledingstijl te hebben? 
Liefs
Evelien

Deze post heeft 18 reacties

 1. soms niet dan denk ik mensen kijken mij raar aan, maar nu doe ik het steeds meer en ik krijg juist alleen maar complimenten dat ik er leuk uitzie haha!

 2. Ik snap dat het voor heel veel mensen moeilijk is, want er zijn genoeg arrogante types die je raar aankijken. Het klinkt heel cliché maar ik denk echt dat ze jaloers zijn, want jij bent wel mooi jezelf en doet je eigen ding en wie of wat kan daar nou tegenop! Echt een tof artikel! Het is ook veel leuker als iedereen draagt was ze zelf leuk vinden, dan wordt het niet allemaal hetzelfde!

 3. veel mensen trekken zich teveel aan wat andere denken dat is zo zonde.. in ieder geval een goed en handig artikel voor vele meis! liefs x

 4. Super dat je je eigen stijl hebt al van zo jongs af aan! Ik draag ook gewoon wat ik mooi vind ook al ga ik wel niet enorm veel gaan experimenteren. Ik kijk toch nog altijd een beetje naar de mode.

 5. Supergoed dat je dit artikel geschreven hebt! Ik zit er zelf ook een beetje mee, maar ik ben van plan om na de vakantie lekker te dragen wat ik zelf wil! Superstoer dat jij dat ook gewoon doet!

 6. Ik heb zelf ook best een eigen kledingstijl en soms durf ik niet goed dragen wat ik echt mooi vind. Als ik het dan toch doe, krijg ik meestal heel wat complimentjes en op het eind van de dag voel ik me helemaal op mijn gemak in mijn outfit.

 7. Mooie geschreven! Ik vindt het heel goed van je dat je je eigen kledingstijl durft te hebben. Ikzelf doe grotendeels wel mee met trends en dergelijk, maar ik doe dan ook alleen mee als ik het zelf leuk vindt. 🙂

 8. Haha ik word vaak genoeg aangekeken als ik weer eens met blote benen kom aanzetten en niemand vind dat dat kan omdat het 'te koud is'. Trek me d'r weinig van aan haha

  xoxo

 9. Ja zeker en vast!
  Ik trek er me niets van aan.. maar krijg eigenlijk best wat complimenten.. je kan niet voor iedereen perfect zijn! Laat maar..; ik kleed me voor mezelf, zelfs niet voor de bf.
  XO leopardxlipstick.blogspot.be

 10. Leuk artikel, wat goed dat je dit heb geschreven. Ik draag ook gewoon wat ik zelf leuk vind.

 11. Goed artikel, totally agree! En die quote vind ik ook heel leuk en waar. 🙂 Ik ben veel bezig met kleding, ik vind het leuk om dingen te dragen die ik leuk vind en mezelf daarmee te laten zien.

 12. Leuk artikel, ja, ik blijf altijd bij mezelf bij alles wat ik doe en draag, ik vind dit echt heel erg belangrijk!

 13. Het is inderdaad voor veel mensen moeilijk, en dat kan ik ze niet echt kwalijk nemen! Ik woon in Drenthe en een iets andere schoen zorgt bij mij op school direct voor gemene blikken en opmerkingen. Zelf heb ik me daar nooit wat van aangetrokken, ook al is het natuurlijk nooit leuk als mensen dit doen. Goed dat jij je er ook niks van aan trekt 🙂

 14. Helemaal mee eens! Iedereen zou moeten dragen wat diegene mooi vindt, en niet waarvan ze denken wat de ánder mooi vindt. 🙂

  Ik pas me in geen geval aan aan een ander. Ik draag gewoon wat ik zelf mooi vind.

 15. Ja mooi gezegd! Ik ben ook vaak genoeg nageroepen/uitgescholden op straat vanwege mijn kledingstijl… Nooit leuk natuurlijk maar het weegt voor mij op tegen de keren dat onbekende naar me toe komen om me een complimentje te geven over mijn kleding. Of vragen waar ik bepaalde kledingstukken vandaar heb. Ik heb altijd gedragen wat ik zelf mooi vind en zal dat ook altijd blijven doen <3

  1. wat goed dat je gewoon blijft dragen wat je leuk vind! You go girl! 🙂 En zo leuk dat mensen naar je toe komen om een complimentje te geven. 🙂

 16. Een heel mooi artikel! Erg goed! 🙂 ik ben nog een beetje op zoek naar mijn stijl maar ik denk dat ik hem zo ongeveer wel gevonden heb 🙂 alleen soms ben ik nog een beetje bang voor reacties van buitenaf maar daar probeer ik me zo min mogelijk van aan te trekken 😉
  Xxx Sarah

 17. Leuk artikel! Zelf heb ik een eigen stijl ik ben een metalhead en draag voornamelijk bandshirts. Of shirts met skulls. Sommige mensen snappen dat niet maar ga dan niet lopen haten als mensen er anders uit zien dat vind ik altijd zo zwak.

  Liefs

Geef een antwoord

Sluit Menu